Оптимизация на TwitterТази социална мрежа не се предпочита много от хората в България, но все пак е препоръчително да я използвате за SEO. Тя не е само канал за контакт с клиенти, а служи и за предаване тежест на сайт по фактора за социалните сигнали от алгоритъма на Google.

За целта  Twitter ви дава право да публикувате линкове с дължина до 140 символа. Те са NoFollow, но може да бъдат в големи количества, като публикувате връзки към статиите си. Също е добре да го правите поне два пъти на ден и да отговаряте на коментарите.  Най-важно е да споделяте интересни неща и чужди twitty, за да не ви помислят за спамър.  Първите 35-40 символа от вашия туит имат най-голямо SEO значение и именно там трябва да се разполагат ключовите думи.

Много важен трик за оптимизацията на Twitter са тъй наречените –  Hash тагове. Те служат за отбелязване на основните неща, чрез знака „#“ преди важната ключова дума.

Например, „#SEO копирайтинг“.  Twitter поддържа лист от туитовете, в които се запазват думите отбелязани  с Hash таг. Така хората интересуващи се от тези думи ще ви отгрият по листа от  Хаш тагове.

Поради малкото символи за публикуване разрешени от Twitter повечето хора използват скъсени с bit.ly УРЛ адреси, но винаги когато е възможно поставяйте оригиналния, нескъсен УРЛ за да може потребителите да виждат къде отиват. Така ще ви имат повече доверие. Ако качвате снимка също слагайте ключови думи за име на файла.

Запазвайте по-важните си туитове с линка favorite – по този начин те се записват в профила ви и ще получат по-голяма тежест. Добавете своя профил в Twitter в сайтове като WeFollow.com и Google + и ще могат да ви откриват още повече потребители.

И тук е добре да изберете добро потребителско име с ключова дума не по-голяма от 15 символа. То ще бъде и УРЛ на вашия профил. Най-добре е то да включва бизнеса ви и града в който се намирате в помощ на локалното SEO.  То се изписва слято или долна черта.

Туитер не генерира Meta описание на връзката в резултата от търсене, но там визуализира служебен текст с включени вашето потребителското име и началото на информацията, въведена в секция „За нас“. Добре е да се възползвате от тези 160 символа и да излезе там най-важната информация за вас.

<<SEO за Google+ §  SEO книга съдържание  § Автоматизация за Пинтерест>>