spcialni medii

 

Днес бутоните за споделяне и харесване са неизменен елемент от всеки сайт.

Въпреки, че линковете от социалните мрежи са NoFollow, броят на споделянията, харесванията и коментарите се приемат от Google като социални сигнали и влияят на рейтинга.

Добре е публикуването  на съдържание във социалните мрежи да става планирано. Не забравяйте, че вие ги използвате не за забавление, а като маркетингов инструмент. Те трябва да водят трафика към вашия сайт в който се предлага даден продукт или услуга.

Психологията на човешката памет е такава, че за да започнат да обръщат внимание на дадена реклама хората трябва да я видят няколко пъти. А вие публикувахте ли поста си от миналата седмица повторно?

Нашите изследвания показват, че тактиката на повторенията води до успешни резултати определен брой повторения на един и същи пост. За да получите по-добри резултати е добре да си създадете един социален календар  за споделяне на всяко едно от вашите мнения.

Тънкостта е, че в един и същи месец поста трябва да се публикува 19 пъти!

социален календар

Ако използвате някой от инструментите за социална автоматизация,  можете да планирате публикуването на вашия пост да се появи в правилното време по график.

Това са инструменти с чиято помощ може да публикувате едновременно в няколко социални мрежи едновременно от рода на HootSuite  или  BufferApp.