seo flash

Не правете сайтове и страници изцяло на Flash. Тази технология е препоръчително да се използва само като допълваща. Търсачките, а и доста от браузърите имат проблеми с разпознаването на Flash. Особено мобилните устройства.

Все пак ако вече имате нещо изградено на Flash, което искате да запазите, трябва да го вградите в HTML рамка. В нея сложете всички известни мета тагове, описания и ключови думи.

Задължително е да направите алтернативна версия на сайта си на HTML с отзивчив дизайн. При влизане ще предоставите възможност на посетителите да изберат коя версия искат да разгледат.

За да опишете Flash файла и да може да го разбере търсачката използвайте <nо script> с ключови думи. Така освен, че помагате за SEO при невъзможност да се възпроизведе флаш файла ще се покаже описанието.

За рейтинга ви ще помогне и ако името на Flash файла, който използвате, съдържа основните ключовите думи. Все пак Google чете някои от текстовете във флаша, затова там също трябва да има ключови думи и връзки. Препоръчително да правите флашове с текстове, а не с графични изображения. Така те ще могат да се индексират. От потребителска гледан точка не е много удобно ако линкът е поставен само върху някоя дума от текста на флаша, а не върху целия бутон, но Google отчита anchor текста на изходящите линкове от Flash файловете.