optimizaciq za drugi dyrjavi

За да правите SEO оптимизация за други държави,  трябва много добре да знаете съответния език. Съдържанието е най-важно за оптимизацията на даден сайт, а за да имате качествено съдържание ви трябват езикови знания.

Езикови версии на сайт

Първоначално трябва да започнете със създаване на езикови версии за вашия сайт. Добре е те да бъдат разположени в поддиректории, а не в поддомейн, за да може ефекта да се отразява на основния домейн.

Ако сайтът ви вече разполага с различни версии за отделните страни, е препоръчително да посочите в Google Webmaster Tools коя версия на коя страна отговаря. Това ще помогне да се покаже правилната версия при търсене от съответните страни. Ако те имат еднакво съдържание, но са предназначени за различни държави Google показва само една от тези версии, така няма да бъдете наказан за дублирано съдържание.

Поради същата причина е добре да не слагате в една и съща страница информация написана на два или повече езика. Търсачката не може да разбере кои език е  водещ. За нейно улеснение може да добавите тага <hreflang>,  който оказва езика.

Естествено, когато нещата потръгнат и може да отделите повече средства си направете изцяло нов сайт за всяка страна и си вземете домейн с разширение на тази страна и сървър разположен в нея. Това дава допълнителни плюсове при търсене, а освен това може да обвържете старата версия на сайта с новия сайт или да направите редирект.

Локалнo SEO

Оптимизирайте за отделните градове и региони по определени ключови думи. Когато потребителите са указали в профила си, че се намират в даден град,  Google показва първо резултати от този град. За това ако имате локален бизнес, като магазин в даден град,  вие задължително трябва да се регистрирате в Google+ Local.рекламни статии Сложете снимки в профила си, те ще излизат в резултатите от търсене и така ще привличате повече хора, които искат да разгледат снимките. Споменавайте бизнеса и адреса си по същия начин, по който е изписан в  Google+ Local. Тези цитати ще бъдат асоциирани с адреса Ви и ще помогнат при класирането Ви сред останалите локални резултати.

Регистрирайте и фирмата си в локалните бизнес директории. Стимулирайте посетителите да ви оценяват и коментират в тях и в социалните мрежи като Forsquare.

Относно връзките които създавате,  поставяйте за  anchor текст вашия бизнес + мястото или града в който се намирате. Добре е името на града или района, в който се намирате и продукта или услугата ви да бъдат вкарани в таговете Title, meta description, URL, заглавията и подзаглавията, в съдържанието на текстовете и изобщо навсякъде като ключовите думи. Например, ако имате занаятчийница за поправка на обувки в Младост, вкарайте на всякъде ключовите думи „поправка на обувки в Младост“. Напишете няколко текста с това заглавие и ги разпространете във всички възможни местни сайтове. Особено ценни са линковете от домейн съдържащ името на града ви.

MyMaps е форма на букмаркинг в Google, чрез която се отбелязват места, които са посещавани от хората. Като начало го направете поне вие, вашите приятели и служители.

За всяко изображение и видео, което качвате в данните за файла, добавяйте задължително GPS координати, това помага много при локалната оптимизация.  Даже бихте могли да направите един KML файл, който съдържа GPS координатите Ви. Той се качва на сървъра Ви и се поставя адреса му в XML sitemap на сайта. Така данните ще се показват в Google Maps и Google Earth.  Такъв файл може да създадете с това приложение  http://www.freemaptools.com/kml-file-creator.htm.

За оптимални резултати посочете на страницата Ви за контакти също и пощенски код, GPS координати, бранш, лого, работно Време и т.н. Повече информация как да използвате микродата за Вашия локален бизнес можете да получите тук: http://schema.org/LocalBusiness.