seo instrumenti

Най-добрите SEO инструменти естествено принадлежат на Google, които предоставят много полезни приложения за оптимизация на уебсайтове. В Българското Интернет пространство не може да съществува собственик на сайт, който да не ги използва, затова ще започнем прегледа на SEO инструментите именно от тях.

Приложения на Google за SEO

1. Най –използвано е приложението за Интернет реклами в дисплейната мрежа – AdWords. Това е много ефективен канал за привличане на клиенти показван на първите места в резултатите за търсене на Google.   95% от приходите на компанията са от AdWords.

Използването на инструмента е много лесно: – влизате в платформата и избирате ключовите думи по които искате да се появявате на първите места,  когато хората ги търсят. При това плащате само за реалните кликвания на сайта ви. Неофициално съществува мнението, че Google индексира по-високо сайтове, които използват тези спонсорирани връзки.

Една Българска алтернатива е приложението Adwise,  чрез която може да рекламирате в сайтовете на  Netinfo.

2. Google AdSense  ще ви помогне ако искате да печелите от сайта си. Всеки, които има сайт може да отдели едно каре в което да се поставят реклами на Google по аналогични теми с неговото съдържание. Лесно може да ги настрои да отговарят на неговия дизайн и изисквания, след което  да печели пари за всяко кликване на тях. Когато достигнете минимум 45 долара вие може да си изтеглите незабавно парите.

Най-новата мода в рекламирането е да се пускат видео реклами, които се възпроизвеждат непосредствено преди започване на някой клип в Youtube. За един месец там има над 1 000 000 000 уникални посещения!  Така, че възползвайте се, като настроите видео рекламите си от тук   https://adwords.google.com/ video.

3. Може да създавате анимации за рекламите си с Google Web Designer – друго страхотно приложение на Google за писане на код с HTML-5.  Когато създавате рекламите си не използвайте Flash, защото не се отваря в мобилните телефони и във всички браузъри. Най-добре е да използвате HTML5, а за това ще ви помогне точно този инструмент.

4. Локалното SEO е най-новата тенденция в оптимизацията на сайтове. Идеята е оптимизирания сайт да излиза на челните места при търсене по място и локация. За целта се използва Google Му Business. Това приложение обединява Google+, Google Search и Google Maps в едно и страшно много улеснява откриването на фирмата ви. Така клиентите могат да оценяват и коментират дадения бизнес. Google дават положителен ранг на оценките за вашия бизнес, респективно на сайта ви при положителни оценки от клиенти в платформата. Затова стимулирайте посетителите си да оценяват продукта ви, като поставите възможност за това на страниците на сайта.

Когато се регистрирате в програмата попълнете всички данни включително телефона си и реален адрес, защото удостоверяването става с получаване на физическа пощенска картичка съдържаща PIN код, която ще пристинге точно там. Щом потвърдите регистрацията абсолютно всеки, който потърси фирмата ви ще може да ви намери на картата.

Има и още много различни приложения на Google , който може да се използват за различни полезни неща. Например, може да използвате Google Offers, за да продавате продуктите си в САЩ подобно на сайтовете за колективно пазаруване. Вижте 11 от най-използваните приложения за девелопери на Google в https://developers.google.com/apps-script/

SEO инструменти за мониторинг и анализ

5. Инструменти за проверка на ранг. Търсете инструменти с ключова дума като –  rank checkers. За най-качествена проверка си инсталирайте една малка програмка наречена Free Monitor на clevarstat.seo instrumenti

6. Мониторинг и анализ на резултатите на български сайтове не може да се прави без  prodvigator.bg – страхотен сайт, който ще ви покаже всичко необходимо. Просто  поставете даденото УРЛ и може да видите къде и на кои думи се класира дадения сайт, каква е конкуренцията и на кои думи се класира тя. Това е инструмент без който не може да мините в Българския Интернет, но тук може да намерите още една голяма колекция https://postvai.com/polezni-resursi/zaduljitelni-seo-instrumenti-15424.html  .

7.  Инструменти за анализ на ключови думи. За да проверите кои са най-често срещаните фрази или думи в дадената страница и тяхната плътност използвайте http://www.seomastering.com/keyword-density-analyzer.php Постарайте се най-желаната ключова дума за вашия сайт да е най-срещаната в началната страница, а не нещо от рода на „виж още“.

За да проверите на кое място в Google.BG се класирате по дадени думи използвайте http://serp-checker.online-domain-tools.com/ .

Ако имате вече даден текст и искате да видите разпределението по брой и плътност на различните думи в него го поставете във формата на http://kesor.net/keyword-density/ и от долу ще се появят думите класирани по брой на използване и процентно съдържание в текста.

8. Инструменти за проверка на уникалност на съдържание. Най-използваната програма е Аdvego Plagiatus без която не може нито един копирайтър. Проверявайте всички текстове преди да ги качите в сайта си с нея и ако са уникални под 90 % не ги поставяйте на сайта си.

Друг онлайн инструмент за проверка на сайт или на изображение за уникалност е http://www.copyscape.com/

Всичко за тези инструменти и работата с тях може да видите на https://postvai.com/copywriting/копирайтинг-проверка-уникалност.html  или да намерите още копирайтинг инструменти за размножаване на статии.

9. Задължителен SEO инструмент за анализ на линк картината на сайта е  Majestic.com  от който може да видите параметрите TRUST FLOW и CITATION FLOW за входящите линкове към  вашия сайт. Първия параметър показва качествените връзки от авторитетни сайтове, а втория на колко места е цитиран сайта. Добре е първият да е по-голямо число или да са поне близки,  защото иначе има опасност да ви удари някой Панда ъпдейт. Обърнете внимание и на показания анчор текст на линковете – трябва да е с желаната ключова дума.

Pre Post SEO : 95 Online SEO Tools – за пълен анализ на сайт и списък с най-добрите сайтове за гост постинг. 

Копирайтинг инструменти

Това са едни от най-важните SEO инструменти, защото с тях се работи по съдържанието на сайта. Като цяло се делят на:

  • Инструменти за проверка на уникалността на текстовете, за които може да прочетете повече тук https://postvai.com/copywriting/копирайтинг-проверка-уникалност.html Притежаването на оригинално текстово съдържание, което не е дублирано от други страници в Интернет е едно от най-важните условия за класиране на вашия сайт.
  • Инструменти за създаване и размножаване на текстове с които да улесните работата си по сайта https://postvai.com/copywriting/копирайтинг-размножаване-статии.html. Освен това в нашия сайт може да намерите цяла книга Копирайтинг за Уеб в която е описано как се работи с тях.

Препоръчани SEO инструменти

SEO инструментите автоматизират процеса и улесняват работата. Може да намерите няколко специално направени SEO инструменти за Българския Уеб на това място https://postvai.com/instrumenti/socialmedia.html