Смъртните наказания по света!

След неуспешния преврат в Турция президента Ердоган се обяви за „смъртното наказание“, което предизвика горещи дебати в европейските страни. Дори се заговори дали Турция да продължи присъединяването си към Европейския съюз или да поеме по собствен път.

Факт е, че смъртни присъди се изпълняват на много места по света. Вижте инфографиката на смъртните наказания в различни страни по света изпълнени през 2015 г.
смъртни наказания
Повече от 2000 смъртни наказания се изпълняват годишно по света. От данните за изпълнените смъртни присъди се вижда, че Ислямска държава далеч не е най-смъртоносната страна в света, макар, че нейните лидери са свръх изобретателни в методите за извършване на екзекуции.
Като изключим Китай, повечето смъртни присъди се изпълняват точно в страните от Персийския залив, които поддържат опозицията в Сирия. Още по-интересен е и факта, че САЩ – защитника на демокрацията се нарежда сред водещите изпълнители!!!

За сравнение с изпълнените терористични и самоубийствени актове може да видите сайта TheReligionofPeace.com. В него се дава информация за най-новите терористични атаки по света и се предлага постоянно обновяваща се статистика на ислямските терористични актове и жертвите от тях в реално време. Например, за периода до края на юли 2016 г. статистиката съобщава, че има 178 атаки, с 1626 убити в 24 страни!

Литература:

  • Методи за екзекуция и смъртно наказание в Ислямска държава https://postvai.com/politicheski-analizi/ekcekucii-islamska-dyrjava.html
  • TheReligionofPeace.com