Тостове и наздравици

tostowe

Най-пълната колекция от тостове и наздравици в Българския Интернет

Уменията за писане на оригинални текстове си проличават не само при създаването на  рекламни статии в офиса, а и на масата в кръчмата при вдигане на забавни тостове и наздравици! По-долу ще ви предоставим най-пълния списък от грузински тостове и ирландски наздравици публикуван някога в Българското Интернет пространство:

Животът ни се състои предимно от труд и удоволствия. Най-висша форма на труда е науката, най-висшето удоволствие – жената. 😉 Човек се старае да разпределя времето си между двете. Всяко от тях обаче изисква цялото време за себе си, а на нас какво ни остава тогава? Да пием за онези, които знаят как да съчетават и двете.

? ? ?

Грузинска сватба. 😀  Става домакинът и казва:  – А сега нека Гиви да произнесе тост! Гиви става и казва: – Да пием! – и си сяда!!!  След малко пак:-) – А сега Гиви да произнесе тост! Гиви пак става и казва: – Да пием! – и пак сяда.  След още малко време: – Добре, нека Вано да произнесе тост! Вано става и започва: – Уважаеми приятели, скъпи гости. Всички ние сме се събрали на това хубаво място  за да празнуваме един много хубав повод …   В този момент гостите го прекъсват:   – Седни си. А сега Гиви да произнесе тост! :-)))
? ? ?

А сега преди да вдигна тост искам да ви задам три въпроса:
1 Знаете ли до кога пият жените математички? Отговора е до безкрайност.
2 А до кога пият жените химички?  До загуба на реакция.
3 До кога пият жените медички?  До загуба на пулс.
А ние да пием за жените физички, които пият до загуба на съпротивление и жените журналистки, които пият до последната капка мастила!!!
? ? ?

Знаете, че всеки рибар мечтае да види в мрежата си „Златната рибка“ или поне някой голям шаран, а всяка девойка мечтае да види принца на бял кон от мечтите си. Всеки студент останал с две ликвидации, мечтае да види поне тройки в студентската си книжка. Всеки мъж мечтае да види в леглото си Анджелина Джоли. А ние да пием за морковите!!! Те подобряват зрението 😉
? ? ?

В незапомнени времена на земята живели зъл демон 👿  и добър ангел. Демонът харесвал една нежна фея, а ангелът – някаква бясна проклетница. Двете двойки се задомили и само след година ангелът се превърнал в зъл демон, а демонът станал добър ангел. Затова, скъпи другари, да пием за жените, които от всеки дявол могат да направят Бог.
? ? ?

Да пием за това да имаш толкова здраве и щастие, колкото пожелава майка ти и толкова пари, колкото пожелава жена ти. Нека всяка вечер се прибираш в дома си! 😳 Но ако някога не се прибереш, ти пожелавам да не ти се е случило това, което би си помислила майка ти, а да се случи това, което би си помислила твоята жена!
? ? ?

Когато един дипломат казва „ДА“, той има в предвид „може би“. Когато той каже „може би“, има в предвид „НЕ“. А когато каже „НE“, значи не е никакъв дипломат. Ако една жена каже „НЕ“, тя има в предвид „може би“.  Ако каже „може би“, има предвид „ДА“  … А ако каже „ДА“, не е никаква дама. 😳 Да пием за дамите, които знаят как да отговарят на трудни въпроси!
? ? ?

Когато един мъж е харесван от други жени, неговата съпруга не знае покой. Но ако мъжът не е харесван от другите жени, тя се чувства нещастна. В крайна сметка да пием за щастливите жени!
? ? ?

В една минерална баня се събрали трима мъже – политик, собственик на кръчма и шофьор на камион. И на тримата са им до коленете… При политика – езикът.  😆 При собственика на заведението – шкембето. При шофьора на камион – ръцете.  Да вдигнем чаши за онези мъже, които имат нещо по-оригинално!
? ? ?

Един лекар среща в селската кръчма свой редовен пациент, който е наредил край себе си няколко празни ракиени чаши.
– Иване, нали ти казах  да не пиеш повече от една чаша концентрат? – се обърнал към него той. 😆
– Докторе, аз не се лекувам само при вас – отговарил пациента. Та нека пием за здравето на лекарите и нека те бъдат все повече!!
? ? ?

Един мъж го заболяло гърло и той прегракнал. С последни усилия се довлякал до къщата на личния си лекар и почукал на вратата. Отворила докторската съпруга.
– Съпругът Ви в къщи ли е? – изпъшкал  болният.
Жената се огледала нервно и му казала: – Няма го. Влизай бързо, за да не видят съседите. 😳
Да вдигнем наздравица за това не само да сме здрави, но и докторите да ги няма в къщи. 
? ? ?

Един човечец катастрофирал с автомобил и се озовал в болницата с две счупени ръце. Трябвало да го лекува един  добър лекар. Малко преди да го изпишат, пациента попитал:
– Докторе, след като ми свалите гипса, ще мога ли да свиря на пиано?
– Разбира се, че ще можеш – казал доктора!
– Вие сте голям майстор, докторе – преди не можех да свиря!
Да пием за лекарите, които вършат чудеса.  😆
? ? ?

Един любопитен образ бил на екскурзия в Шотландия. Завели го на езерото Лох Нес. Разхождал се той край брега, разглеждал и видял, че няма никакво чудовище. Тогава попитал един местен рибар, който кротко си пиел уискито на един стол.  – Кога излиза чудовището?   – Различно – вдигнал рамене шотландецът. – Но най-често след петата чаша… Да пием за тези, които искат да видят чудовището от Лох Нес!
? ? ?

Един кораб попаднал в буря и потънал. Оцелели само двама моряци – без спасителни жилетки и нищо за което да се захванат.
– Господи – помолил се първият, – изпрати ми толкова дъски, колкото пъти ми е изневерявала жената!
От небето паднали две малки клечки, които не могли да издържат тежестта на човека и той се удавил.
– Господи – решил да опита вторият, – изпрати ми толкова дървета, колкото пъти ми е изневерявала жената!  Небесата се отворили и наоколо западали купища дървета, човека си направил сал и се спасил. Да пием за жените, които не оставят мъжете си да се удавят!
? ? ?

Един мъж се прибира от командировка и сварва в спалнята любовника на жена си  и разгневен пита съпругата си:
-Какво правите тук?   -Видя ли, – обръща се тя към любовника си – казах ти, че мъжът ми е глупав.
Да пием за това, мъжете никога да не задават глупави въпроси на жените си!
? ? ?

Стоял си Адам на един висок връх и се наслаждавал на природата само с една шапка на главата си. Изведнъж се появила Ева. Адам се засрамил и сложил шапката си… отпред. Ева го хванала за едната ръка, после го хванала и за другата. Да пием за невидимата сила, която държи шапката!!!
? ? ?

Силата на слънцето съблича жените по бански, а ние да пием за тези мъже, чиито очи греят по-силно от слънцето. 
? ? ?

Един рицар трябвало да замине на война. Тогава той сложил девствен пояс на жена си и повикал най-верния си приятел. „Ето ти ключа от най-голямото ми съкровище – казал му той. – Давам ти го, защото не се съмнявам в твоята честност. Ако не се върна, отключи пояса, една година след моята смърт.“ Тръгнал рицарят и след малко дочул конски тропот. Приятелят му препускал стремително след него. „- Какво има? – попитал рицарят. „Станала е грешка, сър. Дали сте ми грешен ключ!“ Да пием за верните приятели. 
? ? ?

Има една грузинска мъдрост: Ако искаш да вземеш правилно решение, посъветвай се с жена си и направи точно обратното. Да пием за нашите жени, които ни помагат да намираме правилните решения в живота!
? ? ?

Едно време дядо ми казваше: „Имам желание да си купя къща, но нямам възможност. Имам възможност да си купя коза, но нямам желание.“ Нека нашите желания винаги да съвпадат с нашите възможности!!!
? ? ?

На въпроса „Какви жени предпочитате – блондинки или брюнетки?“ всеки истински мъж трябва да отговори: „ДА!“ Да пием за истинските мъже!
? ? ?

В небесата си летял царя на птиците – гордия Орела. Около него пърхало едно малко птиче „- Накъде летим? “ постоянно питал мъника. Орела пренебрежително продължавал да размахва крила. На третото питане за къде летим, най-накрая той  отговорил “ – Не знам!!!“ Да пием за нашите началници, които винаги знаят правилния курс. 
? ? ?

Един човек се разхождал в парка и намерил една костенурка. А тя проговорила с човешки глас: „Не ме убивай моля те и ще ти се отблагодаря!“ Човекът си я взел, занесъл си я в къщи, нахранил я и накрая си легнал. “ – Пусни ме в леглото ти!“ – помолила се костенурката. Той се разчуствал и я сложил в леглото си, в този миг тя се превърнала в прекрасна девойка. Тогава влезнала съпругата на мъжа. „- Какво става тук? – развикала се тя. Мъжът  й разказал историята за костенурката и тя се успокоила. Да пием за нашите жени, които вярват на всички истории, които разказваме.
? ? ?

Живял някога един богат и силен крал. Известна  циганка гледачка  обаче му предсказала, че кралицата ще роди дете, което не е от него. Поради тази причина краля решил да скрие кралицата в най-високата кула на кралството. Въпреки това след една година тя все пак родила. Да пием за Карлсон, който живее на покрива.
? ? ?

Подскачала си жабата, подскачала и изведнъж излязла на Ж.П. линията. Точно в този миг минал влака и  отрязал краката и. Запълзяла тя обратно към блатото. Пълзи и си  мисли: „Хубави крака бяха, ще се върна за тях.“ Запълзяла пак към линията. Тъкмо стигнала -и  нов влак. Отрязал й главата. Да пием за това – никога да не си губим главата за чифт хубави крака!
? ? ?

Жените са цветя, а мъжете – вода. Да пием за това, на цветята по-често да им се сменя водата!
? ? ?

Едно време жените, като минават през поточета и рекички вдигали полите на носията си. Да пием за жените, които мислят, че морето им е до колене!
? ? ?

Имало едно време три хубави девойки, които за чести прегрешения били превърнати в три рози. За да възвърнат отново стария си вид, трябвало да отидат на поклонение в храма на Целомъдрения Бог, който бил на края на Голямата пустиня. Тръгнали те, но съвсем скоро  в пустинята ожаднели. Въпреки това достигнали до едно кладенче. „Кладенче дай ни водица“ – помолили розите.  „Ще дам водичка на тази, която ми даде листенце“ – отговорило кладенчето. Първата помислила малко, дала и пила водица. Втората си казала: „Не съм толкова жадна, ще пия по-нататък“. Третата възкликнала „Как ще си давам от листенцата“ и отминала. По някое време пак ожаднели. Насреща им друго кладенче. „Кладенче дай ни водица“ – помолили те. „Ще дам водица на тази, която ми даде листенце“ – отговорило кладенчето. Първата роза дала листенце отново. Втората този път дала, а третата пак не дала. И така вървели през пустинята и когато срещнели следващото кладенче, първата винаги давала, втората ту давала, ту не давала, а третата никога не давала. Накрая – в храма на Целомъдрения Бог, пристигнали една съвършено свежа … дръжка от роза, една полуизсъхнала, полупроскубана роза и една съвършено изсушена … мумия на роза. Да пием за вечното женско недоумение, кога на кого и по колко да даваме!!!
? ? ?

Една жена се омъжила с уговорка, че веднъж годишно ще излиза от къщи, няма да казва къде отива, мъжът й не трябва да я преследва и вечерта ще се връща. Младоженецът се съгласил. На първата година жената излязла, цял ден я нямало, мъжът й сдържал любопитството си. Също и на втората година, но на третата вече любопитството много замъчило горкичкия мъж и той, въпреки обещанието си, тръгна да разбере къде отива благоверната му. Тя минала през целия град, прекосила полето и навлязла в гората. Там изведнъж се превърнала в змия и започнала да съска: Ссссссссссссссс  Сссссссссссссссс  ССССССС.  Мъжът бързо се прибрал вкъщи, приготвил вечерята и когато жена му се прибрала вкъщи, вдигнал тост:  Да пием за жените, които съскат веднъж в годината и далеч от къщи. 
? ? ?

Вечер. Лунна светлина. Парк, природа, пейка… На пейката – той и тя.
Друга вечер. Парк, природа, пейка… На пейката – той, но друга тя. 😳
Следваща вечер. Парк, природа, пейка… На пейката – същият той, нова тя.
Още по-следваща вечер…Но това е дълга история. Нека да пием за постоянството на мъжете и непостоянството на жените. 
? ? ?

Стоят в една баня трима мъже – журналист, директор на пивоварна и земеделски производител. И на тримата им е до коленете – на журналиста езика, на директора корема, на земеделеца ръцете. Да пием за онези мъже, които имат по интересни неща до коленете. 
? ? ?

Да пием за нашите ковчези, които ще са направени от 100 годишен дъб, който ще посадим утре.
& & &
Един умен човек е казал „ Нищо не съкращава животът повече от времето,  което се губи между тостовете ” Да пием за това да живеем, колкото се може по-дълго„.

? ? ?

Тост за птичката – “ Живяла някога една горда птичка. Веднъж тя казала: – „Лично аз ще полетя и ще долетя до самото слънце… “ Полетяла птичката, но слънцето изгорило крилата и тя паднала мъртва на земята. Да пием за това никой да не се дели от колектива!
? ? ?

В един от най-красивите блокчета на квартал Младост в София живяла разкошна девойка, пъргава като сърна и сочна като праскова.  Отсреща, в друг не по-малко красив блок на този уважаван от всички столичен квартал, живял един мъжествен младеж, смел като орел и горд като Пирин. Много често те двамата стояли всеки на своя балкон,  като птици в клетка и се любували един на друг.
А какво можели да направят? Бурен автомобилен поток разсичал улицата. Много пъти момчето се опитвало да премине своя  Рубикон, но жестокият трафик отново и отново го отхвърлял на тротоара.
Целият в рани, бедничкият дълги часове престоявал на бордюра пред този безпощадно кънтящ поток и с очи, пълни с отчаяние, гледал ту звездите, ту черните дупки на прозорците на неговата възлюбена. Само една от стаите светела и тази светлинка сгрявала надеждата на смелия младеж за радост за двамата.
И той разбрал как да достигне до нея, защото освен всички други свои качества, той бил и много умен.
От гърдите му се изплъзнал вик: ами че тя е кръгла! И той обиколил около Земята. И сърцата им се съединили. Да пием за това да не ни пречат никакви прегради, за да отиваме редовно до своята най-прекрасна, най-умна, най-желана жена в света и да я радваме с нашата най-нежна и предана любов.
? ? ?

Потребностите на душата раждат дружбата, потребностите на ума – уважението, потребностите на тялото – желанието. Трите потребности заедно раждат истинската любов. Да пием в нас винаги да живеят всички тези потребности. 
? ? ?

Кой как обича? Готвачът – топло; пожарникарят – пламенно; фотографът – моментално; сладкарят – сладко; адвокатът – красноречиво; огнярът – горещо; счетоводителят – пресметливо; студентът – платонично; спринтьорът – стремително; лекарят – смъртно; лудият – безумно, а глупакът, като мен обича вярно и силно. Да пием за глупавата любов!
? ? ?

Известно е, че когато Господ правил жените, във всяка поставил по една бучка захар, а само в една от тях сложил две. Оттогава всички мъже търсят онази жена, в която бучките захар са две. Да пием за онези, които са я намерили. 
? ? ?

Слабите жени изпитват страст към силни мъже.  Силните мъже изпитват страст към женските слабости. А ние да пием за единството на противоположностите. 
? ? ?

Не знам дали знаете, но на Витошка има една скала на Любовта. С нея са свързани много древни легенди. Веднъж младият овчар и княгинята се влюбили един в друг и избягали от дома. Старият княз изпратил след тях потеря. Влюбените се изкачили на върха на планината на скалата на Любовта. Слугите на княза вече ги настигали. И тогава овчарят казал: Нека аз да скоча пръв!  – Не – казала княгинята, – тогава аз ще умра от мъка.  И княгинята първа се хвърлила от върха надолу. Овчарят погледнал нейното безжизнено тяло и се спуснал от скалата на любовта. Сега да пием за онези мъже, които излизат първи от асансьора!
? ? ?

Мъж и жена отишли на коледно парти, което фирмата на мъжа организирала всяка година. Той й показва познатите си: – Това е шефа Иван, това е съпругата му, а това – любовницата му. Това е колегата Георги, това е съпругата му, а това – любовницата му… А ей тази,  русата – е моята любовница…  – Нашата е най-хубава! – гордо отбелязала жена му. Затова да пием за нашата!
? ? ?

Бог изваял човека от глина и му останала една топка кал. – Какво да ти извая човече? – попитал той.
Човекът помислил: като че всичко си има – ръце, крака, глава – и казал: – Искам да ми направиш щастие от тази глина.   Но бог, въпреки че вижда и може всичко, не знаел какво е това щастие. Дал той глината на човека и му казал:  – Направи си сам своето щастие! Да пием за хората, които могат да градят сами щастието си! 
? ? ?

По морето плава лодка. На кърмата седи чукча. Скръстил ръце на гърдите си, той важно-важно пуши лулата си. Жената му е на веслата, гребе срещу вятъра и вече е капнала от умора. – Добре й е на нея – мисли си чукчата. – Гребе ли си, гребе… А аз трябва да мисля как да живеем по-нататък. Да пием за мъжете – животът им никак не е лесен!!!
? ? ?

Една източна мъдрост гласи, че в сърцето на всеки човек има няколко стаи: стая за любимия човек, стая за децата, стая за верните приятели, стая за скъпите гости… Да пием за сърцата ни да бъдат винаги пълни!!!
? ? ?

Пия за това – моите  приятели да умрат, но не с обикновена смърт, а да бъдат застреляни на своя 150-ти рожден ден от ревност, при това от основателната ревност, която са предизвикали у някоя млада и красива 18 годишна манекенка!
? ? ?

Каубоите казват така: – Истинският мъж трябва да има „сребро“ в слепоочията си, „злато“ в джобовете си, „елмаз“ в очите и „стомана“ в дънките. Да пием за истинските мъже!
? ? ?

Известния мъдрец Сократ обичал да казва: „Всеки мъж трябва да се ожени, независимо от всичко. Ако попадне на добра жена, ще бъде изключение, ако попадне на лоша – ще стане философ.“ Да пием за жените, чийто мъже не философстват!
? ? ?

Звъни телефонът в къщи:  – Ало, Георги Иванов ли е?  – Да, на телефона.
– Казаха ми, че точно вие сте спасили момчето ми, когато паднало във водата и започнало да се дави.
– Да, аз.
– А вие сам ли бяхте или някой ви помагаше?
– А защо питате?
– Ами той носеше една сива шапка… Кой ще ми я върне?
Спомних си тази история, защото аз също имам претенция. Уважаеми организатори на банкета! Вие ме прехранихте, заради вас загубих стройното си тяло! Кой ще ми го върне?
? ? ?

При Насредин ходжа дошла жена и го замолила да й помогне, за да излекува мъжа си от пристрастието му към чашката.
– Аз не съм лекар, – казал Насредин. – но мога да ти дам съвет. Мъжът ти има ли някаква голяма мечта? Само че трябва да е изпълнима.
– Има – казала жената, след кратък размисъл.
– Много добре – зарадвал се Насредин. – Обещай му до изпълниш тази мечта, ако спре да пие.
– Добре, ще опитам – поклонила се жената и си тръгнала.
А когато се прибрала в къщи, казала на мъжа си:
– Виж какво, драги, ако зарежеш пиенето, всеки ден ще ти купувам по един литър ракия. Да пием за това, нашите жени винаги да изпълняват желанията ни, превръщайки мечтата в действителност.
? ? ?

Имало едно време една далечна държава в която имало следното правило. Колкото по-дълга била оная работа на мъжете, толкова по-къси ръкави носели те. Всъщност… това е дълга приказка и няма да ви я разказвам цялата, но ще ви кажа следния тост: Да пием за мъжете по потници!
? ? ?

Един древен мъдрец казал: „Пазете се от козела отпред, от кон отзад и от жена отгоре.“  Да пием за личния суверенитет!
? ? ?

Нека покрива над нас никога да не пада и събраните под него също никога не падат, ако падат да не повръщат. За здраво сърце и мокра уста – НАЗДРАВЕ.
? ? ?

Живял някога един могъщ цар. Той имал много красива дъщеря. Веднъж тя се къпела в реката и изпуснала там златния си пръстен. Притеснила се много принцесата та чак се разболяла и тогава царя казал, който намери пръстена ще му даде принцесата за жена и половината царство, но който не успее ще му отрежат главата. Дошъл първия доброволец, страхотен красавец. Скочил чевръсто в реката, търсил, търсил, но не можел нищо да намери и му отрязали главата.  Дошъл втори юнак. Още по-голям хубавец. И той търсил дълго, но нищо не намерил и останал също без глава.Тогава дошъл трети левент. Несравнимо красив.  Нищо не намерил. Отрязали му главата. И тогава дошъл комунизма. Да пием за комунистическата власт, която прекрати всичките тези безобразия!
? ? ?

Приятели! Нека имаме повече поводи, за които да пием и по-малко – от които да искаме да се напием!
? ? ?

Когато пием, се напиваме. Когато се напием, ще заспим. Когато заспим не грешим. Когато няма грях, ние отиваме към небето. Така че, нека всички се напиват, и отиде в рая!
? ? ?

Наздраве за малките случки, които правят живота ни специален!