5 незабравими сватбени речи

Сватбени речиСватбата е едно от най-ярките събития в нашия живот.
При  това си е наистина забавно мероприятие не само за младоженците, а и за всички гости. На  кумовете също се пада една от най трудните задачи – произнасянето на  сватбена реч и пожелание.

В много от скучайте кумът си приготвя предварително написан реч, но на самото и произнасяне губи ума и дума и започва да импровизира. Някой кумове си приготвят шеговити речи, като например „Акт за приемане и предаване на младоженеца“, но тук ние сме се спрели на класическите сватбени речи.

Може да вземете от тях някоя и друга идея, защото като кумове вероятно ще искате да си измислите лично ваша по-емоционална реч.  Предоставяме една подбрана колекция от сватбени речи на кума и кумата:

1.Скъпи гости, за мен е голяма чест и удоволствие  да се изправя пред вас, макар че ако бъда съвсем честен предполагам, че удоволствието ще дойде след като свърши речта ми:-)  Все пак вие не искате да говорим за проблемите си, а за щастливата двойка ето тук пред нас, затова думите ми са само за тях: „Чувал съм, че не трябва да избираме за спътник в живота си този с който можем  да живеем, а човека  без който не може да живеем нито за секунда. Не съм обеден, че това се случва по света, но съм убеден, че това се е случило на вас.  Тук има толкова много хора,  които ви обичат и ви желаят цялото щастие на света и прекрасно бъдеще.  Аз не знам какво ще бъде то, но знам,  че в  съвместния ви живот ще се случат страшно много непредвидими неща. Сигурен съм, че каквото и да стане вие ще го преодолеете заедно, благодарение на взаимната си любов.  Така че искам да ви пожелая само едно: – нека любовта ви бъде достатъчно силна за да оцелее през времето.   Горчиво!

2. Знаете ли какво му трябва на човек за да е щастлив в този живот? – Трябват ни само 7 неща: храна,  вода, дом,  огън, свобода, любов и накрая деца, които  осмислят всичко останало. Затова скъпи младоженци, искам да ви пожелая:

  •         във вашия дом винаги да има огън,  за да е топло и светло;
  •         винаги да е пресен хляба на разбирателството и водата на радостта;
  •         свободата винаги да е с вас и на трапезта ви винаги да има  място, сърце и и вино поне за още двама – за бог и за добър приятел;
  •         и нека всичко това е благословено с деца, защото какъв е смисълът на житеното зърно, ако не се превърне в житен клас?

Предлагам на гостите да отпием глътка вино  и нека нашите добри пожелания към младоженците да бъдат и да пребъдат, както ще бъде и ще пребъде техния брак !  Наздраве!!!

3. Скъпи младоженци, уважаеми родители, драги гости!
Да произнесеш първия сватбен тост е отговорна задача и аз съм щастлив да направя това, като все сърце ги поздравявам с встъпването в законен брак.  Има една народна поговорка в която се казва, че с любимия и в колибата е рай.  Това означава, че и най-горчивите проблеми може да се преодолеят с любов. Искрено и от цялото си сърце Ви желая вашият брак да бъде съюз на любовта, ума, радостта и взаимопомощта във вашия дълъг семеен живот!  Пожелавам Ви да виждате своето щастие в щастието на другия и да благодарите за времето, в което съдбата Ви е запознала!

За Вашето щастливо настояще и безоблачно бъдеще!   Наздраве и горчиво!
4. Скъпи младоженци,
Днес е вашият първи семеен празник. Нека бъде честит пътя по който ще вървите, благословен да е домът Ви, който ще градите заедно!  Здрави и умни да са децата, които ще отгледате заедно!  Винаги чисти да са мислите Ви един към друг! Пазете откровенността, уважението и приятелството между Вас. Пазете любовта си и пламъка на страстта!  По-често си казвайте „Обичам те!“, защото това са вълшебни думи, които могат да изтрият всяка лоша дума и бликнала сълза. Ценете моментите, в които сте заедно, дръжте се за ръце, подкрепяйте се и си помагайте! Защото живота не се измерва с богатство и пари, нито с броят на вдишванията, а с моментите, като днешния, които спират дъха Ви!  Бъдете истински щастливи! Горчиво!
5. Скъпи мои приятели,
Благодарим ви, че в този ден сме до Вас. Това, което искам да Ви пожелая, няма да прочетете в нито една поздравителна картичка.  А най-главното е: любовта, вярност и всичко, което искрено ни радва, като смехът на дете, тихият ромон на дъжда, топлината на слънцето. Дано сърцата Ви винаги са изпълнени с любов. Искрено Ви желая на всички празници винаги да бъдете заедно, един до друг. До Вас винаги да бъдат вашите родители, близки  и приятели.  На Вас и на всички тях, желая вяра, здраве и щастие!  Честито!