Тенденции в активността на потребителите в социалните мрежи

Socialni-mreji-ptreblenieЗнаете ли, че само във Фейсбук за 10 минути около 2 милиона български Интернет потребители пускат над 1500 линка и от 15 000 до 18 000 коментара!
Забележете, че вече цели 26 % от Българските Интернет потребители пазаруват онлайн, като 20 % го правят поне веднъж месечно и естествено с наложен платеж 🙂
Ммм ДА, все още това е основния метод за онлайн пазаруване в България!

Проведеното изследване от Postvai.COM  на динамиката в разговорите през деня показва, че потребителите на социалните мрежи са най-активни през делничните дни. Вероятно е учудващо за повечето читатели, но тези от вас, които се занимават професионално с Интернет маркетинг знаят това. Например в събота и неделя трафика от постинг в българската социална мрежа Svejo.net пада почти два пъти. По данни на агенция Virtue и във Facebook положението през уикенда също е по-спокойно.

Въз основа тези резултати може да препоръчаме като най-подходящо време за рекламни публикации в българските социални мрежи следобедните часове на делничните дни.

Вижте диаграмата на посещаемостта във Фейсбук по часове, поставена в началото на статията. Вижда се, че пикът на посещенията е около 15.00 часа.
В ляво са показани хилядите посетители, а от долу часовете от денонощието. Оттеглилите се от дадена страница го правят заради това, че са загубили интерес или поради прекалено честото публикуваната информация за бранда.

Поради тази причина следва да се съобразим с този факт и да не публикуваме прекалено често рекламни съобщения.