Искате ли да имате забележителни статии в сайта си?

статии за уебсайтЕдни от най-важните елементи на успешния уеб дизайн са съдържанието и текстът на сайта. Въпреки че много хора предпочитат да наемат професионален копирайтър създаване на публикации, някои от тях биха предпочели да напишат собствен текст. Ако вие сте от тях, следващите редове ще ви дадат необходимите насоки за създаване на забележителни статии.

На първо място, съсредоточете се върху четивността.

Когато посетят даден уебсайт, потребителите не четат всичко. Те прехвърлят съдържанието с поглед. По този начин бързо могат да преценят дали си струва да продължат да разглеждат или да напуснат сайта. Винаги имайте това предвид, когато пишете своите текстове. Погледът преминава набързо през отделните абзаци. За по-малко от 10 секунди можете да сканирате всеки пост, за да решите дали той предоставя полезна информация за вас.

Използвайте правилно ключовите думи

Без да навлизам в прекалено много подробности, ще кажа, че правилното използване на ключови думи позволява на търсачките да генерират най-точни резултати от търсенето.

Бъдете интересни.

Това е трудно. Макар че никой не очаква вашия сайт да се чете като роман на Хемингуей, може да добавите малко разнообразие в изказа си, да подобрите структурата и дължината на статиите. Не пишете твърде дълги изречения, защото те в един момент започват да дразнят читателя. Това е излишно и утегчава. Ето какво имам предвид. Виждали ли сте магазин с полу-заредени стелажи? Вашата незабавна реакция е: „О, тук няма нищо!“ Същото важи и за уеб сайтовете. Може да сте написали три изречения, описващи вашите услуги и това да бъде най-добрата реклама. Ако те са заобиколени от твърде много празно пространство, обаче, посетителите няма да бъдат особено впечатлени. Добавете повече съдържание или прибавете връзки към няколко други страници.

Прочетете текста на глас

Знам, че изглежда глупаво – може би дори неудобно. Но така ще усетите стила си на писане. Четенето на глас е важно, ако не разполагате с редактор, за да разчиствате печатни и граматически грешки.

За да имате успех в начинанието си, запознайте се с различните видове уникални текстове: http://www.kak-da.com/vidove-unikalni-statii.html. Така ще бъдете наясно в каква област да пишете и как.

Доброто съдържание във всеки уеб сайт е лесно и приятно за четене. То успешно предава необходимата информация на потребителя.