Как да проверим дали нашия е-mail не е бил хакван?

MAIL HACK
В Интернет има над 1,3 милиарда отключени e-mail пощи и пароли за тях, дали и вашият не е сред тях?
Почти всеки ден рaзлични хакери получават достъп до милиони акаунти годишно по една или друга причина. Най-често те получават username и парола за тях от трети лица, които използват вашия имейл акаунт за да влезете и ползвате тяхното приложение.

Често се случва социалните мрежи и дори големи сайтове да бъдат пробити и от тях да се откраднат сметките на всички абонирали се през времето хора и да в последствие влизат в хакерски бази данни за да бъдат използвани за различни нужди на хакерите.

От сайта Haveibeenpwned.com може да разберете дали вашия имейл не е сред тях?
Оказа се, че и моя имейл е попадал тук цели 5 пъти! В предлаганата услуга вие може да проверите дали даден домейн (Уеб страница) не е бил пробиван за да вземете мерки след това, както и дали не сте попаднали в някой спам списък.

Интересно е, че най голямо количество течове са допуснати от гигантите Myspace, Linkedin, Vkontakte, DropBox, Tumblr и други, така че в колкото повече сайтове и най-вече социални мрежи фигурирате, толкова по-голяма вероятност е да сте попаднали на такъв теч от данни.

Извода е, че за по-голяма сигурност трябва да използвате специален имейл за такива нужди и най-вече да сменяте често паролите си.
Проверете какво се е случвало с вашия имейл и не забравяйте редовно да сменяте паролата си.