Нова тенденция при Интернет рекламите с Google adWords

Google adWods ракета носителGoogle е най-известната и най-използвана търсеща машина от потребителите в Интернет. Ако целта ви е да спечелите чрез реклама във виртуалното пространство, то вие трябва да се насочите към тази търсачка, просто защото повечето хора, а и ваши потенциални клиенти, със сигурност най-често прибягват до нея за търсене на това, от което се интересуват.

Не изпускайте хилядите възможности, които ви носи Google. Само за минути чрез тази търсачка вие може да се представите пред евентуални купувачи и те да се запознаят с вашите продукти, координати и линк към сайта ви. Това е възможно най-бързият начин да се рекламира и да се реализират продажби. Друго негово предимство е, че е на доста поносима и достъпна цена, така че вие без колебание може да се възползвате.

При търсене по ключови думи, наред с появата на резултатите, излизат и спонсорирани или казано с други думи, платени връзки. Заинтересуваните потребители кликват на тези линкове и така изразяват интереса си към даден продукт или услуга. Това е изключително изгоден начин на реклама като тя струва в пъти по-малко от традиционната.

„Родител” на този вид популяризиране на стоки и услуги чрез мрежата е Бил Грос, който през 1996 г. основава GoTo.com, който по-късно се нарича Overture – сайт, представящ идеите за платено търсене и плащане на клик.

След съвместната работа на Бил Грос и създателите на Google Брин и Педж, през 2002 г. възниква системата AdWords, която е на основата на идеите, представени в Overture. По този начин най-популярната търсачка става поле за интернет реклама на принципа на „плащане на клик”.

По своята същност системата Google AdWords може да се разгледа като се посети http://www.google.com и направи търсене с ключова дума, например `софтуер`. Резултатите от това търсене ви излизат вдясно на екрана, а в неговата лява страна може да забележите „палетните препратки”, които всъщност са именно реклами в Google AdWords.

Рекламодателите осъществяват наддаване за ключова дума ”софтуер”, като заплащат само в случай, че има потребители, които са отворили рекламата (кликнали на нея). Ясно е, че ако няма кликвания на рекламното послание, рекламодателя не заплаща нищо.

Когато вие като рекламодател наддавате в значителна степен, вашите „платени препратки” ще се позиционират все по-напред, което води след себе си повече потенциални клиенти, които да бъдат привлечени. Това е не само атрактивна и доста изгодна реклама, но и изключително ефективна, тъй като, както вече споменахме, се намира в най-популярната търсачка във виртуалното пространство, Google.

Ако вашите амбиции са да се популяризират продукти и услуги, които представляват вашия бизнес, вие можете да реализирате връзката с клиентите си чрез ефективна реклама в системата Google AdWords. Важното в случай е да привлечете вниманието на вашите потенциални клиенти, да ги ангажирате с рекламния си текст и да събудите интереса им.

Успеете ли да го направите, вие сте на прав път към по-големи продажби и реализиране на нова и по-смели бизнес начинания. За да стане това възможно обаче, се нуждаете от качествено направена реклама, следваща най-новите тенденции в този сектор и доказала ефективността си въз основа на предишни успешни рекламни ходове.