Онлайн реклама – ефективност и резултати

Онлайн рекламаНапоследък онлайн маркетинга има тенденция да се налага все повече заради няколко важни причини. Първо, онлайн маркетинга предоставя възможността от проследяване на резултатите, той може да се измерва и да се правят конкретни анализи. За да започнете, преди всичко ви е нужен качествен уеб дизайн. Второ той е много по евтин от стандартните методи на реклама. Например, една телевизионна реклама струва 5000 лв за 25 секунден клип, а за тази цена можете да си позволитеда направите цяла кампания в интернет.

Интернет маркетинга бива в най-различни форми, като продължава постоянно да се развива. Има тенденция стандартните решения биват изместени от нетрадиционни и понякога скрити форми на реклама. Те са полезни не само защото са евтини, а и защото довеждат реални клиенти, които се интересуват от вашия продукт. Ето и някои от най-основните форми на интернет рекламата.

Сърч енджин маркетинг

Най-често става въпрос за рекламната мрежа на Гугъл – Гугъл адуърдс. Това са спонсорираните резултати, които излизат при търсене в горната и дясната част на екрана. Да се използва е препоръчително, но не трябва да бъде основния ви източник на трафик. Цената е на клик, което означава, че плащате само когато някой кликне на рекламата ви, но не и когато тя се показва. Показването на една реклама се нарича импресия.

Социални мрежи

Социалните мрежи станаха много популярни, а и също изключително голям източник на трафик в последните три години. Според страната в която се намирате варира и популярността на социалната мрежа. В България фейсбук печели много голям дял от потреблението на интернет изобщо и е немислимо да се спести. Във Великобритания обаче туитър държи сериозно предимство пред фейсбук.

СЕО Оптимизация

Това е дългосрочен процес при който вашият уеб сайт бива подобрен така че да излиза по-напред в търсачките и най-вече в Гугъл, тъй като тя е най-широко използвана. Задължително трябва да се обърне внимание на СЕО.

Имейл маркетинг

Често се знае като СПАМ. За да избегнете епитета “спамър” спазвайте някои основни правила. Изпращайте имейли само на хора, които биха искали да ги получат, съгласно закона включете необходимото изречение, че това е непоискано търговско съобщение. Определено използвайте качествен софтуер за пращане на мейли и отчитайте резултатите както с него, така и с Гугъл Аналитикс. Използвайте кратки послания в тялото на имейла и се старайте да не се увличате в дизайн, тъй като повечето мейл клиенти може и да не го визуализират правилно. Внимавайте в полето за събжект, проверете списък с думи, които активират спам филтрите и не ги използвайте.