Предимства на видео рекламата в Интернет

Видео рекламаВидео рекламата е магнетичен инструмент за успешен маркетинг. Тя отразява в един кратък отрязък от време най-силните моменти от вашия бизнес, продукт или услуга.

С видео реклама можем да бъдем открити в интернет, рекламирайки из сайтове, говорейки в чатове – приемащи и изпращащи файлове, и споделяйки в социални мрежи с натискането на бутона svejo, digg, facebook или twitter…

Статистиката показва, че 49% от респондентите гледат ежедневно видео в Интернет и 35% от тях гледат видео именно само там.

Какво печелите чрез една рекламна видео презентация:

  • – достигане до максимален брой потребители;
  • – бърза и лесна за възприемане информация;
  • – доказан начин за спечелване на нови потребители.

Тук ще си позволя да ви предоставя един интересен коментар на

Мартин Стефанов, коментирал в блога на Анастас Мавродиев в статията:

Видео контентът – мощен инструмент в интернет бизнеса!

„Текст и видеото вървят ръка за ръка. Текстът позволява бързо препрочитане, филтиране на информацията, запаметяване, съхраняване. Видеото вдъхва живот и но може и да отнема живот както в рамките на рекламна кампания, така и в рамките на статии. Много хора включват забавни спотове, читателят се посмива, но в същото време крайната цел на статия (рекламата) се губи, читателят не научава нищо.

Бъдещето е в програмите, които превръщат говора от спота в текст. Ефектът тогава е много по-силен що се касае до предаване на информация.“

Видео рекламата се разраства светкавично в световен мащаб. В YouTube тя достига до милиони потребители. Също така и в бг. сайтове за споделяне на видео като:

boozho.com, clip4e.com, data.bg, kaldata.com, vbox7.com