Социални Медии Маркетинг

Социален Media МаркетингПоследните няколко години доведоха до развитие на социалните мрежи и създаване на редица приложения за тях. Много бързо се развиха от възможност за обикновено гласуване, като в svejo.net до like и +1  бутоните на Facebook и Google. Бизнесът също не остана по-назад в борбата за печалба. Все повече фирми присъстват трайно в социалните мрежи. Вашите конкуренти сигурно вече са там?

Ключът към успеха на вашия онлайн бизнес е да намерите най-добрата стойност от определени реклами в социалните мрежи.  Качествения SMM (Social media marketing)  може да Ви спести стотици, дори хиляди часове и пари от правилното изследване, анализиране, провеждане на онлайн кампании и платен постинг в социалните мрежи.

Нека си го кажем, социалните мрежи помагат за изграждането на онлайн репутацията и идентичността на дадена марка въпреки, че големите Български компании го игнорират. Този онлайн маркетинг увеличава продажбите и помага за създаване на многобройни препратки и вдига ранга на вашия сайт.

Нашият подход към социалните медии е елементарен  – провеждаме широко изследване на Уеб пространството с оглед целта на вашия бизнес. Формулираме един уникален Интернет маркетинг план специално за дадения  проект. След това чрез онлайн инструменти за слушане измерваме обема на разговорите около марката. Разглеждаме настроенията на хората в медия микса по определени ключови думи. Следим конкуренцията в уеб пространството и регистрираме всяко ново действие или появила се уеб страница по определените ключови думи за да предложим подходяща реакция.

Според едно скорошно проучване 90% от хората имат доверие в препоръките на своите приятели от Фейсбук. За да са успешни тези препоръки обикновено се формулират индиректно –  „хей, виж това!“. Понякога, когато целим трафик, просто е необходимо да ги помолим – „моля, лайкнете това”.

А какво ще стане, ако бихме могли да препоръчаме нещо едновременно на всички харесали страницата ни? Средния  потребител на Facebook обикновено има  130 приятели, но има и такива със стотици, дори хиляди фенове  на които може да препоръчваме рекламирания продукт.

Това вероятно ще има успех стига да не прекаляваме. За това бъдете по-социални. Разширете бизнеса си, чрез нашите услуги:

  • доставка на фенове;
  • дизайн на Facebook страници (например добавяне на вашето лого);
  • Изграждане на welkom страници и добавяне на изходящи връзки (към вашия сайт например);
  • управление на реклама;
  • създаване на приложения за Facebook с много функции;
  • вграждане на видео.

Красива и умна е перфектната комбинация за една Facebook страница. Красивият дизайн прави страницата да изглежда добре и да привлича повече аудитория. Умното, полезно съдържане е това, което ги задържа и ги кара да я посещават отново и отново.

За да направите една наистина глобална маркетингова стратегия,  комбинирайте и други социални медии,  като Twitter и YouTube. Това ще увеличи значително медийното Ви присъствие в Уеб пространството.  И накрая не забравяйте, че истинската сила на социалните медии е, когато няколко платформи работят заедно.