Анализ на CMS

Създаването на уебсайт в днешно време не изисква задължително умения по кодиране. Това става благодарение най-вече на готовите платформи, които предоставя възможност за управление на онлайн магазини или съдържание. Именно системите за менажиране на съдържание са сред най-използваните и предпочитани не само от бизнеси с малки, но и с големи ресурси. В сайта на MoneyMood се разглеждат обстойно петте най-популярни CMS системи, които може да използвате за своите блогове и сайтове напълно безплатно. По-запознатите от вас може би знаят, че водещата платформа е тази на WordPress.

Данните и статистиките за сайтовете в Интернет показват, че между 50% и 60% от всички сайтове в мрежата са базирани именно на системата за управление на съдържание WordPress. Най-голямото предимство на тази платформа е, че е безплатна, а освен това се радва на широка общност от разработчици и потребители. Това означава, че за сайтовете, които са базирани на Уърдпрес, има създадени много на брой разширения и теми. Те ви дават шанса да направите своя сайт по-привлекателен и функционален.

Ако трябва да се определи най-добрата CMS система за управлението на вашия бизнес, няма спор, че Wordpress печели класацията еднолично на върха. Друго важно качество на платформата е, че позволява и лесно преобразуване в онлайн магазин. Това ще рече, че само за няколко минути може да включите в блога си и магазин с продукти, които вашите посетители могат да поръчват. Идеята е, че няма нужда да търсите друг провайдър за своя магазин, а може да управлявате целия си сайт от един административен панел.

WordPress може и да е най-предпочитания избор, но далеч не е единствената CMS система. В Интернет има много сайтове, които са базирани на Joomla и Drupal, които в някои отношения може и да надминават лидера в класацията. Все пак обаче те се считат за по-сложни от Уърдпрес, което е и причината да не са масово използвани. В последно време доста популярност придоби и платформата на WIX, която обаче изисква заплащане за максимално ползване.

В крайна сметка, най-важният факт в случая е, че спокойно може да задвижите своя бизнес в Интернет чрез някоя от популярните CMS системи. Те са създадени именно за лесно и удобно менажиране на съдържанието, така че използването им може да ви улесни значително. Също така са много добър избор при първоначален старт в онлайн бизнеса, понеже самите платформи не изискват голяма инвестиция. Повече пари ще ви трябват за хостинг и домейн.

WordPress несъмнено е най-популярният избор, когато говорим за CMS системи, но както вече споменахме, не е единствен. Съветът на експертите е да разгледате наличните опции и да се спрете на тази, която ще осигури най-доброто за бизнеса ви и представянето му в мрежата.

Автор: Кристиян MoneyMood

Източник: https://www.isitwp.com/popular-cms-market-share/