Най-новата книга за SEO копирайтинг – Как да опитомите търсачката?

seo-copywritingПредставяме ви най-новата книга “SEO-копирайтинг. Как приручить поисковик?” издадена от Ingate Digital Agency, която може да изтеглите безплатно от линка под статията .  Това е книга за Уеб текстовете, които ще изведат вашия сайт на върха, работилница за писане на ефективен текст.

Книгата е написана на Руски език и предоставя основни съвети за оптимизиране на текстовете, така че да съответстват на всички изисквания на Yandex и Google.   В тази статия сме направили кратко ревю за хората, които не разбират този език с най-важните изводи от прочитането на книгата “SEO-копирайтинг. Как приручить поисковик?”

Още на пръв поглед книгата създава впечатление за полезно четиво с изчистен дизайн, поради което се чете много бързо.  Основната идея е наречена „Формула на успеха“ в която се казва, че за да се класирате в ТОП резултатите, трябва да наблегнете на уникалния контент.

Просто трябва да имате уникално уеб съдържание, удобно за читателя, ключови думи в оптимални пропорции, title таг, h1-h2, коректно попълнен description.

Как да направите текста уникален?

В книгата са предоставени определения на трите метода за създаване на уникален текст: копирайтинг, рерайтинг и чрез превод. Разгледани са няколко примера за избор на метод според случая и кратко ръководство за работа с програмата Etxt Antiplagiat за проверка на уникалност.

Как да изберете ключовите думи за класиране в търсачката чрез използване на инструмента http://wordstat.yandex.ru/;

Къде и в какви количества да ги поставяте? Авторите на новата книга за копирайтинг препоръчват плътност на ключовите думи да бъде от 2 до 5 % според изследванията на Ingate. Предоставено е и кратко ръководство за работа със сервизите на istio.com и seotxt.com

Разгледано е подробно как да си оптимизирате таговете на сайта?

Най-интересната част е в края на книгата, където ще научите как да повишите ползваемостта и ефективността на текста с подходящ дизайн, оформление и изображения за удобството на посетителите? Как да изберете правилно шрифт, фон на текста и как правилно да го структурите.

Тези и още много други съвети, подробни инструкции и практически примери за всички начинаещи оптимизатори, копирайтъри, собственици на сайтове, интернет маркетинг специалисти и PR  може да намерите в сайта на Ingate.

Който иска да чете в оригинал може да изтегли напълно безплатно книгата “SEO-копирайтинг. Как приручить поисковик?”  в PDF от тук.