Външна оптимизация и копирайтинг на сайт за фитнес уреди и спортни стоки

SEO copywriting и популяризация на онлайн магазин за фитнес уреди

Sportensklad.com е онлайн магазин продаващ спортни стоки и фитнес уреди. Сайтът е изграден на Joomla – CMS.  В него се предлагат огромно количество спортни стоки и различни видове фитнес уреди, всеки от които следва да бъде описан подобаващо с повече оптимизиран текст, които включва желаните ключови думи. Това е необходимо за почти всички онлайн магазини в България, защото търсачката не гледа, а чете. Например, няма как да излизате на челно място в търсенето по ключова дума „Фитнес уреди“ ако тя въобще не се среща в текстовете на сайта. Търсачките индексират страниците по наличието на ключови думи в текста и уеб съдържанието.

За целта беше предоставена услуга по копирайтинг за написване на необходимите текстове и извършена външна оптимизация, както следва:

  1. Сайта беше регистриран в каталога ни от 100 подбрани специално за Българския пазар търсачки и директории.
  2. Написахме петнадесет текста и ги спиннахме в специален инструмент за да станат 30 уникални статии за фитнес уреди, които бяха качени в каталога ни от директории за статии. В публикуваните текстове беше добавен линк към магазина за фитнес уреди и спортни стоки.
  3. Накрая бяха качени огромно количество връзки на категории и продукти за фитнес уреди в избрания каталог от 50 български социални мрежи. Това се прави през ден или два и дава много добър ефект за индексиране на страниците и допълнителен трафик на купувачи към сайта.

Идеята е връзките да останат за винаги. Освен това основния сайт имаше и няколко сателитни блога и магазинчета, които също бяха оптимизирани. А именно сайтовете:

В крайна сметка, днес по-голямата част от фитнес уредите се класират сред първите 10 резултата на Google.BG.  Вижте повече за нашите SEO копирайтинг услуги или просто разгледайте малко изображения на оптимизираните сайтове.