Как да стана сертифициран Google експерт?

Много SEO експерти предлагат различни онлайн маркетинг услуги, като гарантират това с някакъв сертификат от Google за техните умения. Повечето от клиентите им просто приемат, че тези сертифицирани агенции или консултанти са наистина добри в SEO и те могат да свършат работата, която очакват. Истината обаче е, че Google не издава SEO сертифициране на юридически или физически лица. Тогава какво означава да бъдеш сертифициран от Google?

Сертифициране за SEO оптимизация на Google? Не съществува!

Причината за това е много проста. Според Гари Илиес, Google никога няма да предостави SEO сертифициране, както правят това за AdWords и други партньори, защото това значи да работи против собствените си интереси. Получава се конфликт между платеното търсене от което им идват основните приходи и органично класиралите се резултати.

Въпреки че Google няма SEO сертифициране, Google предлага различни сертификати, за да обхване различни аспекти на дигиталния маркетинг. Какви са те?

 1. Сертифициране на Google AdWords партньори;
 2. Сертифициране за Google Анализ експерти;
 3. Сертифициране за работа с мобилни сайтове;
 4. Сертифициране за дигитален маркетинг;
 5. Сертифициране на програмисти от Google.

1. Сертифициране на Google Adwords

Програмата за сертифициране на Google AdWords помага на консултантите по маркетинг на търсещи машини да овладеят основни и усъвършенствани рекламни концепции, включително настройване на платени рекламни кампании, управление и тяхното оптимизиране. За да станете сертифицирани от AdWords, трябва да преминете изпита по основи на AdWords и един от другите изпити на AdWords. Можете да демонстрирате опита си и да помогнете на компанията си да получи значката Google Партньор със сертифициране по AdWords.

Изпитите включват:

 • Основи на AdWords
 • Рекламиране в търсене
 • Дисплейно рекламиране
 • Видео реклама
 • Мобилно рекламиране
 • Реклама в Пазаруване

Предимствата от това да сте сертифициран от AdWords консултант е, че можете да получите официално сертифициране от Google и да го свържете от уебсайта си.

Google предлага и Партньорската програма, която позволява на вашия уебсайт да показва значката „Google Партньор“ по този начин да повишите репутацията и авторитета си.

Как да станете партньор на Google?

Значка за партньорЗначка „Премиер партньор“
Създайте и попълнете профил на компания partners, така че да разполагаме с информацията, необходима за да изброим компанията Ви в Google Търсене на партньори.Създайте и попълнете профил на компания partners, така че да разполагаме с информацията, необходима за да изброим компанията Ви в Google Търсене на партньори.
Сертифицирайте 1 партньор в AdWords, за да покажете, че вие и колегите Ви имате напреднали познания за AdWords.Сертифицирайте 2 свързани лица в AdWords, за да покажете, че вие и колегите Ви имате напреднали познания за AdWords.
За да покажете здравословен размер на активността на компанията си, изпълнете изискването за 90-дневни разходи за реклама в размер на 10 000 щатски долара в управляваните от Вас профили.Спазвайте изискване за по-високи разходи в управляваните от Вас профили, за да покажете, че компанията Ви има здравословна активност.
Изпълнете изискванията за ефективност, като осигурявате солидни общи приходи и растеж на рекламите и поддържате и увеличавате клиентската си база.Изпълнете изискванията за ефективност, като осигурявате солидни общи приходи и растеж на рекламите и поддържате и увеличавате клиентската си база.

2. Сертифициране за Google Анализ

Програмата за индивидуална квалификация на Google Анализ помага на консултанта по дигитален маркетинг да усъвършенства основни и усъвършенствани концепции на Google Анализ. Това включва теми като 1) планиране и принципи, 2) изпълнение и събиране на данни, 3) конфигурация и администриране, 4) преобразуване и приписване, 5) отчети, показатели и величини.

Изпитът за сертифициране на Google Анализ е дълъг 90 минути с 70 въпроса. За да получи сертификата, то се нуждае от поне 80% от преминаващите ядро. Предимствата на сертифицирането на Google Анализ е, че можете да получите официално сертифициране от Google и да го свържете от уебсайта си.

Има и един по кратък изпит от двадесетина въпроса с който може да получите сертификат Google Analytics за начинаещи.

Отговорите на теста може да видите тук https://letsfindoubt.com/google-analytics-for-beginners-answers-2019/ а, а ко еи е по-удобно с платформа на английски език https://skillshop.exceedlms.com/student/catalog

Според мен, умението Google Analytics е много основно за физически лица, които са в областта на SEO. Тъй като Google Analytics е ежедневно толерира юбилено seoer за наблюдение и измерване на движението на SEO кампанията и всякакви други дейности за дигитален маркетинг. Така че, когато хората говорят за SEO сертифициране, предполагам, че те наистина означават сертифициране на Google Анализ.

3. Сертифициране на мобилни сайтове

Програмата за сертифициране на мобилни сайтове помага на консултанта по дигитален маркетинг да овладеят основните и усъвършенствани концепции, включително най-добрите практики за създаване, управление, измерване и оптимизиране на мобилните уебсайтове.

Програмата за сертифициране на мобилен сайт обхваща:

 • Преглед на значението на мобилната скорост и дизайна на потребителя.
 • Научете как да подобрите скоростта на мобилния сайт и да го тествате.
 • Научете за практическата работа на потребителите и принципите на дизайна за мобилни тесайтове.
 • Запознайте се с напредналите уеб технологии.

Изпитът за сертифициране на мобилен сайт е дълъг 90 минути с 65 въпроса. За да получи сертификата, то се нуждае от поне 80% от преминаващите ядро.

Защо сертифицирането на мобилен сайт е задължително?

Мобилните сайтове ще станат доминиращи в уеб в близко бъдеще. През 2016 г. Google започна първия напредък по индексирането на мобилни устройства с алгоритмите си за търсене. Според блога на Google за уеб администратори Google ще обмисли използването на уеб сайта на мобилната версия, за да оцени неговото значение за потребителя.

Ето офертата от Google:

„За да направим резултатите ни по-полезни, започнахме експерименти, за да направим нашия индекс мобилен първи. Въпреки че индексът ни за търсене ще продължи да бъде единен индекс на уебсайтове и приложения, нашите алгоритми в крайна сметка ще използват предимно мобилната версия на съдържанието на даден сайт, за да класират страници от този сайт, да разбират структурираните данни и да показват фрагменти от тези страници в резултатите от нас. Разбира се, докато нашият индекс ще бъде изграден от мобилни документи, ние ще продължим да изграждаме чудесно търсене за всички потребители, независимо дали те идват от мобилни или настолни устройства.“

Мобилен сайт сертифицирани SEO консултант е в състояние да създава, управлява, измерва и оптимизира мобилни уебсайтове. Това е много критична част от техническата SEO оптимизация.

4. Сертифициране като дигитален маркетинг експерт

Програмата за сертифициране на дигитални маркетолози помага на консултанта по дигитален маркетинг да усвои основните концепции в онлайн рекламирането и интернет продажбите ориентирани към клиенти. Как да започнете?

Влизате с вашия Google акаунт от тук https://learndigital.withgoogle.com/digitalengarazh  и отваряте „Основи на дигиталния маркетинг„. Тестовете са от много модули с по 3-4 въпроса всеки, но са много лесни,  като сбъркате ви дава възможност да се поправите. Преди да ви даде достъп до крайния изпит за получаване на сертификат трябва да попълните повече от 40 % от изпитите на уроците или да сте спечелили приблизително половината значки на модулите. Освен това от следващата връзка може да намерите верните отговори за крайния изпит на английски от тук . Ето и още един вариант с верните отговори, който може да ви е по-удобен за работа.

5. Сертифициране на програмисти от Google

Сертифицирането на програмисти на Google е за всеки технически контекст, който е научил уменията за разработка на уеб приложения или мобилни приложения на всички платформи на Google.

Сертификатите за програмисти могат да включват:

 • Сертифициране на уеб разработчици, които могат да разработват мобилни, отзивчиви и адаптивни приложения;
 • Сертифициране за програмисти за Android приложения;
 • Google Cloud архитект сертифициран специалист по облачни технологии;
 • Google Data Engineer Certified Professional за изграждане на имения в проектирането и изграждането на системи за обработка на данни и умашинно обучение.

Заключение

Google не предлага SEO сертифициране, но Google предлага различни сертификати, които да покриват и демонстрират уменията, които seo консултантът трябва да притежава в ежедневната си практика.

 • Експертът, който е сертифициран за Google AdWords, трябва да може да проучи правилните ключови думи въз основа на видовете и целите на бизнеса и да може да прави задълбочен SEO анализ.
 • SEO консултант, който е сертифициран за Google Analytics, трябва да може да наблюдава уебсайта и да измерва напредъка и ефективността на SEO кампанията.
 • Експертът сертифициран за работа с мобилни сайтове, трябва да може да анализира структурата на уеб сайта и да даде препоръка за техническа оптимизация за уеб сайта, за да бъде SEO приятелски.