Интернет реклами от външна SEO оптимизация

Internet reklami„Интернет – това е огромна рекламна площадка.“

Интернет рекламите са непрекъсната борба с конкуренцията за по-голяма посещаемост на даден Уеб сайт. Обикновено това се постига с набиране на повече връзки към рекламирания сайт. Тази дейност е известна в SЕО средите под името външна оптимизация на сайт.

Външната SEO оптимизация е доставяне на релевантни връзки към Вашия сайт и повишаване на трафика от посетителите.  Интернет рекламите също са трафик, но не какъв да е, а таргетиран  (насочен към избрана целева аудитория). Всичко това е неразривна част от  Интернет маркетинга.

 Интернет маркетинга е наука за популяризация на марката в Интернет според която  комуникационните канали за реклами могат да бъдат:

Link building

Метода за достигане на повечето от гореизброените елементи се нарича Link building  – изграждане на връзки от релевантни сайтове.

Колкото повече линкове от други сайтове сочат към Вашия, толкова повече хора ще го видят. Колкото по-голям ранг и авторитет имат тези сайтове, толкова по–напред в Google ще се класира и Вашият сайт.   За популяризация следва да се изберат подходящи и търсени ключови думи на които ще излиза сайта Ви.

В крайна сметка трябва да се използват всички възможни канали за Интернет реклами, но най-лесно се постигат,  чрез предоставяне на полезно съдържание, което потребителите да споделят и разпространяват сами.

SEO оптимизацията и новите алгоритми на Google

Всички сме чували за алгоритмите Панда, Колибри и Пингвин на Google, които преизчисляват класирането на сайтовете според качеството на съдържанието и прилагат наказания на сайтовете, които имат лоши връзки. С други думи Google си имат един основен алгоритъм за показване на резултатите от търсенето, който отчита над 200 параметъра, като старост на домейна, брой на връзките към него и други, но от време на време пускат някой ъпдейт от гореописаните три и преизчисляват класирането.

Миналия месец например премина Penguin 3.0, който се бори със спама и препратките с ниско качество или от ирелевантни сайтове.
Ако искате да се преборите с него може да използвате инструменти, като SEO PowerSuite. С него може да проверите за лоши връзки сочещи към вашия сайт и след това да ги премахнете, чрез webmaster tool за да не ви накажат.

Именно за това изграждането на връзки и реклами не трябва да е механично, а да бъде оптимизация за хора и търсачки.