Как да изберем подходящ WordPress хостинг?

Интернет реклами и хостингWordPress е най-популярната безплатна система за създаване и поддръжка на блогове. Какво обаче е нужно да изберете подходящ хостинг за системата?

Основни Технически Изисквания на WordPress

WordPress е една от най-леките системи за управление на съдържание и минималните и изисквания са:

PHP 5.2.4 или по-висока

MySQL 5.0 или по-висока

Тъй като WordPress е изключително популярна повечето хостинг доставчици не само покриват тези изисквания, но и предлагат готови скриптове за инсталация като Fantastico, които позволяват инсталация на WordPress само с 1 натискане на бутона на мишката.

Как да разберем дали имаме най-добрия WordPress хостинг?

За да направите правилен избор, когато търсите WordPress хостинг, трябва да предвидите правилно целта с която създавате сайта си. Основните опции които имате са 2:

Безплатен WordPress хостинг – Въпреки, че тази опция изглежда най-примамлива, ако изберете безплатен WordPress хостинг, ще имате доста ограничения, като например – няма да може да използвате всички опции на WordPress, ще има банери от WordPress хостинг доставчика ви, които няма да може да премахнете и за всяко допълнително разширение на WordPress сайта ви (например Bandwidth, собствен домейн и др.), често ще се налага да плащате.

Споделен WordPress хостинг – Тази опция е най-често

предпочитаната от потребителите, тъй като представя свобода при работа с WordPress, често на достъпна цена. Тук идва мястото да споменем, че ако сайта ви се разрастне тази опция не е приложима, тъй като факта, че сайта ви се намира на един сървър с още много други играе важна роля за скоростта му. Можете да стартирате WordPress сайта си на цена от 14,40 лeвa на година с Alien Hosting.

VPS WordPress хостинг – Ако искате да използвате собствен сървър за сайта си, тази опция е най-подходяща. Цените на VPS WordPress хостинга са по-високи (започват от около 50 лева на месец) от тези на споделения, за сметка на това може да се възползвате от неограничените възможности на своя WordPress сайт. VPS хостинга е подходящ за сайтове, които вече имат изграден поток от посетители, иначе е доста нерентабилен.