Как да ни стига времето за работа в Интернет?

Как да ни стига времето?Питали ли сте се как може да направите така, че времето да Ви стига и да пишете винаги качествени текстове? Отговор на този въпрос може да намерите в книгата „Копирайтинг за Уеб“ от която ще ви представим малка извадка по-долу.

Виждате, колко задачи трябва да се изпълнят преди да създадете  дори една страница рекламен текст. Случвало ли Ви се е шефът да Ви  каже „Няма значение какво правиш, трябваше да си започнал по-рано” ?

Има едно решение на този въпрос, нарича се разпределение на времето. На картинката по-горе може да видите едно предложение за разумно организиране на дейностите при съставяне на успешен рекламен текст.

  • За да напишете една рекламна статия, трябва да отделите  50 % от време  за проучване на темата, изследвания и размисъл.
  • 20% от времето Ви ще отидат за да си нахвърляте набързо, различни идеи и бележки.
  • Само 10 % са за писане на самия текст. Първо напишете Вашата черновата със страст,  на един дъх за да предадете ентусиазъм на текста.
  • Отделете цели 20 % от времето да проверите и редактирате текста. Не един път и не два пъти, а цели 8 пъти!  Накрая го прочетете на глас, защото звучи като човек. Дайте го на някой, който няма представа от това и вижте реакцията му. Чак тогава идва момента на публикуване.

Задължително проверете за грешки. Думите могат да бъдат страшно оръжие в умели ръце. В Българското Интернет  пространство има доста  хора, който дебнат да ви покажат, че бъркате пълния член.

В никакъв случай не намесвайте няколко стила в уеб текста. Избягвайте повторенията и да употребявате думата  „НЕ”,  защото повечето хора я игнорират. Стивън Кинг  раздава първите десет копия на свой приятели и събира отзиви.

Великия писател Марк Твен препоръчва „Редактирайте всяка трета дума, това ще предаде особена живост на текста.”