Оптимизация за хора на уебсайт за търговия

оптимизация на онлайн магазинВече не се правят сайтове за открита, нова пазарна ниша, а се изграждат такива в опит да се открадне нечия, вече съществуваща аудитория!

Голяма част от решенията за закупуване на дадената стока или услуга се повлияват от самото разглеждане на сайтовете. Аудиторията е податлива на впечатление и информация от самото разглеждане, вместо да разчита на предварително търсена марка или бранд.

Колкото повече хората стоят във вашия сайт, толкова повече ще купуват. Затова сайта ви трябва да е удобен и забавен. Да е добър, привлекателен, организиран. Да можем да се движим в него без да използваме бутона back. Да може лесно да се чете написаното и да има достатъчно празно място за да ни почиват очите от време на време.

На първа страница да няма много букви, така че посетителя да има възможност да се огледа и да забави малко темпото. Страницата трябва да каже на посетителя къде е попаднал и къде се намира. Веднага да разбере какво може да прави сайта.

Много търговци си правят сайт без да знаят защо. Просто така, защото комшията вече има такъв, сакън и те да не изпуснат влака. Ама кой влак?  Сайта трябва да се прави с определена цел.

Мрежата се представя добре със стоки, който изискват някаква степен на мисъл, а не докосване и пробване. Онлайн магазините работят и при хора, които ги принуждават обстоятелствата,  като инвалиди и други.

Супер идея за Уеб пространството е продажбата на акции или самолетни билети, книги, видео, звук, порно, подаръци, софтуер, хардуер, т.е стандартизирани продукти. Интернет може да осигури това,   което търговците не могат –  безкраен избор,  защото няма склад.  Той дава възможност за сравнение на цени, удобство, скорост и информация.

Предимства на онлайн магазините. Жените знаят, че всеки е по-добър от съпруга в пазаруването.  Бизнесмените нямат време, а  в сайта не чакаш на опашка. Никой не може да ви чуе как пазарувате в киберпространството или да ви бута с лакти, когато сте се вторачили в някоя витрина. Освен това няма продавачка, която ви наблюдава особено, когато си купувате сексуални играчки.

Поради това за да успее един търговски уебсайт, задължително  трябва да има блог и да изпълнява 4 функции:

  • да рекламира вашата онлайн идентичност, т.е. да сте сигурни, че хората като напишат в търсачката дадена дума ще Ви намерят;
  • да съобщава за продавания продукт или услуга и местата от които може да се закупи;
  • да дава информация и да има образователна функция;
  • да не бъде просто онлайн версия на реален магазин, а да предлага социално взаимодействие и изгражда доверие. Добре е да има една добра галерия с готини снимки и възможност хората да ги споделят.

Google препоръчва следното. Направете страниците си  главно за потребители, а не за търсачки. Направете сайта си да има ясна йерархия и предимно текстови линкове. Всяка страница в него трябва да е достъпна от поне една статична текстова връзка.

Поддържайте връзки в разумен брой, по-малко от 100.