Топ 13 на перфектните SEO инструменти

Perfektnoto SEO

Перфектното SEO в 13 стъпки

Преди да започнете същинското SEO, първо трябва да си намерите подходящи SEO инструменти за всяка възможна дейност от вашия Интернет маркетинг план.

Ето моя любим списък от топ 13 SEO инструменти без които нямаше да постигна това, което имам сега:

1. Преди започване на каквато и да е работа започнете с проучване на ключовите думи за таргетиране на кампанията ви. Вижте кои ключови думи имат по-голям трафик и по-малка конкуренция, като за целта използвате незаменимия инструмент на Google – Keyword tool.

2. След това трябва да проучите конкуренцията в избраната пазарна ниша. Ето един инструмент с който да намерите всички подобни сайтове в Интернет по дадената тема – http://www.similarsites.com/.

3. Следва проверка на вътрешната оптимизация на вашия сайт и намиране на неработещи хипервръзки – http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html Този SEO инструмент позволява да проследите линковете до дадена дълбочина.

4. Google Webmaster Tools дава обратна връзка за сайта ви директно от Google. С него може да конфигурирате карта на сайта.
5. Ето един платен, но много изчерпателен инструмент – http://www.link-assistant.com/website-auditor/.

6. http://www.seomoz.org/ е Най-добрия и най-използвания SEO инструмент съчетаващ отлични ресурси и инструменти за подобряване на SEO. Освен това в сайта има и доста полезни инструменти с който ще станете чудесен SEO експерт.

7. С http://l.yimg.com/pv/static/misc/index.html ще научите всичко за обратните връзки към вашия сайт.
8. http://www.opensiteexplorer.org/ – помага да сравните популярността на вашия уебсайт не само като обратни връзки, а и в социалните мрежи.

9. За изграждане на връзки използвайте http://www.majesticseo.com/ , който обхожда Интернет подобно на паяците и индексира в собствена база данни. Тук може да научите всички връзки, които има някой ваш конкурент и да ги анализирате. Да видите Backliink историята или да видите дали вашия сървър е в лоша компания.

10. Инструментът http://www.buzzstream.com/ е специално онлайн приложение с което да следите всичко, което пращате по имейл или дори предоставя възможност да изпращате имейли директно от системата и да събира отговорите.

11. Ако искате да управлявате цяла кампания в социалните мрежи за вас е http://sproutsocial.com/.
12. https://www.ghostery.com/ – дава информация за тракерите на дадена страница.

13. И накрая един страшно дълъг списък с всевъзможни SEO инструменти http://raventools.com/.