Писане на рекламни текстове срещу заплащане

Писане срещу заплащанеAко е вярно, че писането е 50 на сто от SEO дейностите, то пазарът на копирайтинг услугите би трябвало да е огромен. Включително и в България! Една активна SEO фирма с няколко десетки клиенти купува по няколко стотин статии месечно, за да си върши работата. И тук обаче, като при всеки друг бизнес у нас, стои въпросът с цената, качеството и … сивата икономика.

Писането се счита за по-простата работа в SEO процеса, от което не съм сигуен, че клиентите печелят. Никога не бих отворил реклама, на която пише „Страхотен Купон! Тая Вечер в…! Очакваме Те!“, просто защото е под достойнството ми да отварям реклами с правописни грешки.

Една от причините за елементарното и понякога дебелашко писане на текстове в интернет е ниското им заплащане. Не са изключение компаниите, които плащат по 2 лева на „пълнеж“ от 250 думи и…2,50 лв. за „тематична статия“. А човек, който е достатъно грамотен, за да напише един добър и атрактивен текст със сигурност вече си е намерил по-добро занимание.

Един от начините това да се промени е SEO фирмите да се убедят, че ще имат много по-голям успех с по-качествени текстове. Другият е качествените копирайтъри да защитават интересите си и да не подценяват труда си. А най-добре е тези два начина да заработят заедно,  както в това предложение от нашата брошура с услуги.