Професия фрийлансър – изработка на сайтове

интернет рекламиОт опита младите професионалисти, които се занимават с индивидуална изработка на сайтове могат действително да преценят дали това наистина им харесва. Частната практика може да те лиши от възможността за професионално обучение, независимо от добрите пари, които може да изкарате. Работейки за дадена фирма, от друга страна, отваря много врати към вътрефирмено обучение, събиране на полезен опит и създаване на редица контакти. Въпреки казаното до тук, изследванията показват, че работещите на свободна практика са много повече. Силният стрес и натовареност не плашат прощъпулниците в този бранш, привличащ със своята самостоятелност и свобода на действие.

Друга стъпка по пътя на професионалното ви развитие е добре направеното портфолио. То трябва да съдържа информация за вашите идеи, виждания и технически способности и да е направено така, че те да изпъкват ярко. Не слагайте всичо, което сте създали вътре. Количеството не бива да е за сметка на качеството. Изберете само най-доброто, което да покаже професионализъм и умения в областта. Оформлението на този продукт трябва да е направено със стил и естетика. Не забравяйте да посочите контакти за връзка!

Никой не отговаря на вашето портфолио? Проверете ако има нещо пропуснато или нередно вътре. Осъвременете го. Ако имате нови идеи, не чакайте някой друг да ги разработва вместо вас , а сами започнете този процес. Акта на инициативност е много важен и прави силно впечатление.

Друг съвет, който може да е полезен е никога да не работите безплатно. Нормални отношения между работодател – работник не биха могли да съществуват на такъв етап! Заплащането винаги е един от най-силните стимули на работещия и не бива да бъде отнеман. Освен това работодателят може да се възползва по некоректен начин от вас. С подобен тип предложение вие вече сте изгубили неговото уважение. Така или иначе опит в работата ще придобиете. Не го правете безплатно! Разширете максимално контактите си, особено тези в онлайн пространството. Те са изключително важни за професионалното ви развитие.

На края на моята статия бих искала да добавя, че началото на всеки образован специалист не е лесно. Иска се време хората да ти се доверят, а и вие да натрупате опит и увереност. Бъдете упорити и постоянни, в това което правите. Дръжте се на високо профисионално ниво и положителните резултати няма да закъснеят.