Интернет реклами в Google Adwords

Google adWordsНа всички ни се е случвало, търсейки определен израз в Google да си зададем въпроса: „Защо част от линковете са оцветени?” Отговорът на този въпрос е: “Това са платените рекламни позиции на търсачката, обединени в рекламна мрежа Google Adwords.”

Рекламата в Google Adwords е интернет реклама от типа заплащане за „клик” (Cost Per Click), т.е. заплаща се само за потребителите видели и кликнали на обявата на Вашия уеб сайт.

За да си създадете такъв вид реклама, първо трябва да имате един добре направен, структуриран и организиран уеб сайт. В този сайт е много важно да се обърне специално внимание на Вашия уеб дизайн. Начина, по който изглежда Вашия интернет сайт говори за Вашата фирма, продуктите и услугите, които предлагате като цяло. Това е Вашата визитка в Интернет пространството. След като вече имате създаден уеб сайт, можете да се погрижите да осведомите Вашите клиенти, потенциални и вече съществуващи, чрез направата на една добра интернет реклама.

Има много начини за рекламиране в интернет, чрез банери, e-mail маркетинг, вирусен маркетинг и други, но един от най-достъпните и ефективни начини е реклама в Google AdWords.

Този вид интернет реклама може да бъде насочена преди всичко към аудитория, която има интерес точно към продукта или услугата, която Вашата фирма рекламира. Вие можете да направите, таргетиране на аудиторията, чрез определен набор от ключови думи или избор на местоположения, към които да бъде насочена рекламата. Така ще сте сигурни, че всяко показване на Вашата интернет реклама ще бъде пред аудитория от Ваши потенциални клиенти. Това е предпоставка за популяризиране на Вашия уеб сайт, привличане на посещения в него и увеличение на продажбите.

Вашето рекламно съобщение ще е в рамките на 25 символа за заглавие, което трябва да има за цел да грабне вниманието на потенциалните клиенти. 70 символа за кратко, но интригуващо рекламно послание, което да ги накара да кликнат върху Вашия уеб сайт и да се запознаят по- задълбочено с Вашите продукти и услуги.

Друг голям плюс на този вид интернет реклама на уеб сайт е, че Вашата фирма има пълен контрол върху разходите, които прави за реклама или по- точно плаща толкова колкото иска и има възможност за съответния период.

Също така едно от нещата, които я правят предпочитан вид онлайн реклама е това, че рекламодателите имат постоянен достъп до данните на рекламните текстове и правото да ги променяте по всяко време 24 часа в денонощието и 365 дни в годината.

Рекламната кампания в Google AdWords предоставя подробни статистики за Вашите резултати. Използвайки всички възможности, които предоставя платформата, Вашата рекламна кампания би могла да донесе реални резултати за Вашият бизнес, а именно: повече посещения на уеб сайта, множество запитвания за Вашите продукти или услуги и най-вече – увеличаване на продажбите.