5 инструмента за дизайн на WordPress страници, чрез влачене и пускане.

строител на сайт

Сравнение на най-добрите  WordPress строители с които може да направите сайт без знания за програмиране.

Най-лесния начин да персонализирате вашия WordPress сайт е като използвате плъгин – строител на страници с влачене и пускане. Това е много удобен начин за създаване на дизайн и подредба на вашия сайт. Може да създавате, редактирате и персонализирате оформлението на сайта или който и да е компонент от него  без да пишете нито един ред код.

В тази статия, ние ще сравним най-добри Drag Drop (влачене  и пускане)  строители за WordPress страници.  За много от начинаещи във WordPress сайтовете е трудно да променят  оформлението на страниците  на сайта си. Затова ако не знаете  HTML  и CSS за вас ще е по –лесно да използвате такъв строител на страници.

Може да добавяте под формата на компоненти нови колони, различни фонове, изображения, съдържание, слайдър и др.   Потребителите могат да използват тези компоненти като блокове, за да изградят свои собствени оформления в рамките на техните WordPress теми.

WordPress струителите, чрез влачене и пускате се разделят на два основни вида:

  • такива, които са част от рамкови теми и
  • други разпространявани, като плъгини и разширения за

В тази статия ние ще ги сравним по няколко основни критерия, като лекота на употреба, гъвкавост  и проектиране.

Beaver Builder

По наше мнение това е най-добрия платен плъгин на пазара в момента. Изключително бърз и лесен за употреба интерфейс. Промените веднага се отразяват след като плъзнете елементи от дясната странична лента и ги пуснете на вашата страница. Можете да кликнете върху всеки елемент от дадена страница, за да редактирате неговите свойства. Има всевъзможни модули, като  плъзгачи, слайдери, фонове, блокове със съдържание, бутони, както и много други предварително подготвени шаблони.

Page Builder от сайта Origin

С повече от половин милион активни инсталирания Page Builder на  Origin е един от най-популярните подобни инструменти. Най-хубавото е, че е напълно безплатен. Той е единствения безплатен инструмент в тази сфера.

Той е доста лесен за използване и работи с всички стандартни WordPress теми. Той идва с готови WordPress джаджи, които може да добавите на страницата си. Освен това има и инструмент за връщане  назад или  напред, за да отмените промени, които сте направили.

Velocity Page

Позволява изграждане на страници в реално време с визуален редактор. Можете да създавате нови секции, да пренареждате колони и добавяте медии. Това ви позволява да изградите богати мултимедийни страници с много малко усилия, но за жалост също е платен.

Themify Builder

Ако вече използвате WordPress тема от Themeify, тогава строителят  е част от вашата тема. Може да редактирате на живо или да използвате готови шаблони. Някой от модулите изискват допълните инсталиране на разширения.

Headway Themes

Това е една от най-приятелските и лесни за употреба теми за WordPress. Това си е WordPress тема, която напълно  може да модифицирате,  чрез влачене и пускане. Отделно от това, можете да изтеглите много повече блокове и шаблони от Headway Themes уебсайт.

Заключение

Beaver Builder е очевидно най-добрия избор, но ако цената все пак е проблем тогава трябва да използвате Page Builder на  Origin.

Като бонус ще ви предоставим още няколко безплатни сайт строители и Уеб конструктори, чрез влачене и пускане:

  • Yola – с него може да направите професионално изглеждащ сайт, чрез влачене и пускане безплатно до 3 страници.
  • Weebly е един от най-харесваните онлайн строители на сайтове. Предоставя над 100 готови безплатни теми. Можете да направите слайдшоу,  фото галерия, има и вградени видео плейъри.
  • http://www.doodlekit.com/home – предлага безплатен хостинг с CMS, както и безплатен домейн.
  • https://www.zoho.com/creator/ Чрез това ще се сдобиете с безплатен сайт за винаги. Може да създадете 2 сайта с динамично съдържание. Има ограничение от 5MB за качване на файлове.
  • http://www.moonfruit.com/