Интернет маркетинг за Tik Tok

TikTok се превърна в неразделна част от култура на генерация Z и който иска да продава на това поколение задължително трябва се съобразява с него. В тази статия ще научите най-добрите съвети и трикове за интернет маркетинг в TikTok.

Какво е Tik Tok?

Tik Tok e просто приложение създадено през 2018 г., което позволява на потребителите да правят кратки музикални излъчвания със специални ефекти. Tik Tok има силно ангажирана потребителска база с 500 милиона активни потребители месечно! Това е най най-изтеглено приложение (не-игра) в целия свят от Apple App и Google Play за 2019 година. Според Sensor Tower от общо 1,65 милиарда изтегляния цели 44 % са направени през 2019 г.

Въпреки това, TikTok все още експериментира с различни средства за осигуряване на приходи. Годишната печалба на Tik Tok е бруто 176.9 милиона долара през 2019 г., което почти незначителна в сравнение с големите социални мрежи. Основните източници на приходи са от родината на Tik Tok – Китай, на второ място е Индия, следвани от англоговорящите потребители.

Рекламна политика на TikTok?

Не големите приходи на Tik Tok се дължат на това, че приложението не събира толкова много лична информация за своите потребители, както Facebook. Това означава, че рекламодателите не могат да насочват реклами въз основа на интересите на потребителите и демографските данни.

Това, което липсва на TikTok в приходите, той компенсира с ангажираността на потребителите си. Според App Annie времето прекарано в приложението достига общо 68 милиарда часа за 2019 г. Нещо повече, като имаме в предвид, че голяма част от тях е ясно че са тийнейджъри, то трябва ли ни допълнителна информация относно възрастта?

По голямата част от рекламите на влиятелните марки в TikTok, към момента са насочени за генериране на трафик с много малко директно рекламно съдържание С други думи: умните марки започват да го използват, за да достигнат до по-млада аудитория и да показват различна страна от себе си, чрез забавни видеоклипове, предизвикателства, игри и други специфични за платформата тактики.

Как да получим възвръщаемост в TikTok?

В момента има три възможности за марките, които се интересуват от използването на TikTok в своите интернет маркетинг стратегии:

  1. Създаване на канал и качване на подходящи за бизнеса ви видеоклипове.
  2. Намиране на влиятелни приятели и почитатели, които да разпространяват нашето съдържанието на много по-широка аудитория.
  3. Провеждане на платени рекламни кампании в TikTok.

Въпреки че каналът е сравнително нов, някои марки вече правят излъчвания в TikTok. Ето някои изводи от кампании, вдъхновени от най-успешните марки на TikTok.

  • Повторното използване на съдържание от други канали може да работи, особено след като разберете как работи TikTok.
  • Някои марки успяват, чрез използване на не редактирани версии на клиентски видеоклипове.
  • Предпочитат се естествени, автентични и оригинални клипове. Споделяне зад кулисите или в момента на правене на дейността.
  • Можете да използвате кратки видеоклипове с вашите продукти на съществуващите си клиенти за да покажете фирмата си в ежедневната и дейност.
  • Някой с по-влиятелен канал може да отправи предизвикателство към неговите приятели да се пусне клип използвайки вашият продукт или нещо подобно.

Например, ако сте университет може да споделяте клипове от спортни събития и други дейности, които да предизвика интерес и ангажираност. Ако имате магазин за дрехи може да споделите клип за предстоящи разпродажби.

С малко творчество, TikTok предлага обещаващи възможности. Дори и да нямате голям бюджет за реклама или специализирано студио за създаване на съдържание за канала, най-добрите възможности са се появили под формата на генерирано от потребителите съдържание. Включването на TikTok във вашата стратегия за съдържание, генерирано от потребителите, може да ви даде добра възвращаемост, без да кара марката ви да се чувства неавтентична.

Запомнете, че все още е платформата е нова, така че тествайте и изпробвайте нови идеи за кампанията. Като всяка маркетингова инициатива най-лошото нещо, което можете да направите в TikTok, е да накарате инфлуенсърите да следва строг сценарий. Всичко, което звучи от разстояние изкуствено, е отречено от демографската активност на TikTok. Ключът към успеха е да се намерят влиятелни хора, които съвпадат с вашите рекламни цели. Не забравяйте, че често, най-добрите инфлуенсъри са просто доволни клиенти, които са готови да говорят за марките, които обичат, а не само мега влиятелни звезди с милиони последователи.