Здравей, SEO сайт!

SEO оптимизация за хораВече имате сайт, но в него никой не влиза!  За да влизат хората в него те трябва да разберат за съществуването му.  За целта е необходимо да го направите видим за търсещите машини, т.е. да го оптимизирате.

Оптимизация за търсещи машини (SEO ) е създаване на подходящи условия за лесно индексиране, категоризиране и  класиране в търсачките на Уеб съдържание по избрани ключови думи.

SEO е част от Интернет маркетинга, но в България под SEO се има в предвид оптимизация за Google, защото това е единствено използваната търсачка у нас.

Вътрешна оптимизация (On-page SEO) е коригиране на факторите, които са контролирани от администраторите на сайта,  според изискванията на търсачките. Такива вътрешни фактори са кода, текста, картинките, навигацията, етикетите и категориите на сайта.

За да ги направим удобни за търсещите машини се променят елементи в самия код на сайта и се добавят редица мета тагове, като таг title, author,  description , keywords и така нататък с определени изисквания за дължина на символите.   Освен това към сайта трябва да се добавят мета таг robots, xml карти и sitemaps, а всички изображения трябва  да имат атрибут alt. Тънкостите в оптимизацията на самия текст на статиите може да видите в раздела за копирайтинг.

В днешно време търсачките започнаха да обръщат все по-малко внимание на мета таговете и все по-голямо на потребителското изживяване. По лесно се индексират сайтовете с малка дълбочина на категориите, които са по-удобни за хората.  За това Вашия сайт е добре да се разгледа от човек, който разбира психологията на потребителите и да се направи вътрешна оптимизация за хора и търсачки.

Външната оптимизация е най-разпространена при предлаганите SEO услуги в България. Понякога я наричат и Link Building, регистрация в каталози, директории, търсачки, сайтове за обяви, артикъл директории, социални мрежи и други подобни, релевантни блогове и сайтове с цел събиране на повече качествени връзки сочещи към вашия сайт.

След последните промени в алгоритмите на Google, първите няколко места в класирането се заемат от сайтове, който са платили за реклама в Google Аdwords. Затова погледнете и другите начини за Интернет реклами.