Автомобил на лизинг или кредит

cars

Искате да имате автомобил, но нямате готова сума, за да го закупите. Това далеч не значи, че трябва да се примирите, докато минат години и спестите. Ето, защо е измислен и кредитът, който се отпуска за закупуване на автомобил или пък опцията да придобиете такъв на лизинг. Ако вече сте взели това решение и сте готови да пристъпите към действие е добре да знаете някои ценни съвети преди това.

  1. Обмислен избор

Изборът първо касае това дали колата ще бъде нова или вече употребявана. Ако желаете цялата процедура да ви излезе по-евтино, то заложете на стар. Обърнете внимание на това да е сравнително здрав, ако се нуждае от някакъв ремонт, то той да не голям и да ви струва много. От друга страна, поглеждайки по-глобално на нещата, като цяло е добре да изберете автомобил, който е с по-ниска цена, застраховките също да бъдат ниски и да не е сложен за поддръжка. Ако искате чисто нов автомобил, намерете повече информация за желания такъв, което не е особено трудно.

  • Проучвайте офертите за цена

Никога не приемайте първото предложение. Разходете се из фирмите, които предлагат автомобили, разпитвайте и дори споменете, че имате и други оферти. Това ще ги накара да се борят за това да ви имат като клиент и да създадат оптималната такава за вас.

На пръв поглед всички казват, че лизингът е много по-изгоден, защото вноските са по-ниски. Това обаче е подвеждащо и затова хубаво трябва да прецените. При лизинговата схема, застраховката „Авто каско” е задължителна и тя е за ваша сметка, а премиите, които ще се налага да платите също не са малко. Накрая като теглите чертата виждате, че не е много по-изгодно.

  • Помислете добре преди да подпишете

Последният ни съвет към вас е този. Трябва да знаете, че веднъж поставили подписа върху споразумението между вас и кредитодателя, няма връщане назад. Почти не съществуват вратички, при които, ако се откажете, да можете да се „отървете ”от сделката.

Източник: https://creditportal24.com/bg