Какви мебели за баня да изберем?

Мебели за баня лукс

Мебелите, които ще се използват в банята, трябва да отговарят на някои изисквания. Тези евтини мебели за баня трябва да са здрави, трайни и качествени. Те следва да са устойчиви на въздействието на високата влажност и променливата температура в банята, като освен това е желателно да са екологично чисти и издръжливи във времето. При избора на шкаф за баня е важно да се вземе под внимание фактът, че той трябва да е изработен от влаго и водоустойчиви материали.

В търговската мрежа се предлага богат асортимент от евтини мебели за баня размери, цени и текстури. За тяхното производство най-често се използват материали като PVC, MDF, стъкло и дърво.

Мебели за баня от PVC

Ламинираното PVC се произвежда чрез пресоване на дървесина и добавяне на смола. Такъв материал е абсолютно устойчив на влага поради ламинирането си. Също така цветовата гама на тези мебели е изключително разнообразна.

Мебели за баня от MDF

Този материал се изработва от дървесни влакна и синтетично лепило. Устойчив е на вода и температурни промени. Ето защо, такива мебели могат да ви служат за дълъг период от време.

Мебели за баня от стъкло

Стъклото често се използва за украса на фасадата на шкафовете за баня. Такива мебели също така са устойчиви на влага, тъй като този материал не е силно хигроскопичен. Когато избирате такива луксозни и практични мебели за баня, трябва да се уверите, че стъклото има специално защитно покритие, което предотвратява образуването на фрагменти в случай на повреда. Трябва да се отбележи, че тези мебели се нуждаят от редовна грижа, тъй като върху тях ще личат следите и от най-малката капка вода. За да избегнете това, достатъчно е да ги бършете редовно със суха кърпа.

Мебели за баня от дърво

Модерните мебели за баня от дърво изглеждат доста луксозно, но не може да се каже, че те са практични. Това се дължи на факта, че дървото бързо се деформира, когато се намира в помещение с висока влажност. Може да се ​​даде предпочитание на дървените мебели само, ако вашата баня е достатъчно просторна и има отлична вентилационна система. По правило такива продукти принадлежат към премиум клас мебелите и са доста скъпи.

Освен тези видове в търговската мрежа се предлагат мебели за баня от масив, фурнир, тиково дърво и други. Мебелите за баня се използват ежедневно, така че е важно да имат надеждни елементи и хардуер.