Какъв модел плочки за баня да изберем?

На пазара в наши дни съществува огромен избор от опции за завършване на стените, таваните и пода в една баня. За въплъщаването на най-смелите дизайнерски идеи, гъвкавите плочки, са перфектният довършителен материал, който е създаден за проектиране на сложни архитектурни форми, конструкции, колони, арки и т.н.

Модели плочки за баня тип мозайка

Този вид плочки е най-интересния и сложния измежду всички видове довършителни работи. Като правило, за декорация на стени или подове с мозайка е необходимо да се комбинират малки елементи от плочки с различни цветове. Така че можете да създадете интересни модели или да очертаете съвсем нови комбинации.

Стъклен модел плочки за баня

Тези модели са много стилни и оригинални, но не са много популярни. Разликата между тези дизайнерски елементи и стандартните плочки е, че те са полупрозрачни продукти. Под стъклото може да има истински цветя, листа, клони, камъни и други естествени елементи. С тяхна помощ можете да очертаете цели композиции или да ги използвате за акцентни облицовки. По-добре е да използвате такива вложки, за да разнообразите повърхността на стените, когато основното покритие е от керамични плочки.Този завършек изглежда особено интересен в комбинация с допълнително насочено към тях осветление.

Модели плочки за баня за украса

Моделите плочки за баня с ръчно изработени дизайни са много популярни. Въпреки че имат доста висока цена, те си заслужават парите. Такова покритие с модел с рисунки изисква ясно съответствие на шарките, правилно поставяне и точно оформление. Освен това, главната особеност на такъв декор е, че можете да закупите готови боядисани мостри и да ги поставите за проба. Освен това, можете да монтирате монохромно покритие, след което да боядисате плочките в един цвят със специални бои. Този дизайн вече е особено актуален, защото ще изглежда оригинален и уникален.

Релефен модел плочки за баня

Моделите с релефен дизайн могат да имат всякаква украса, но тяхната отличителна черта е, че текстурата им е разнородна, а не гладка.

Тези плочки изглеждат страхотно, както на матови, така и на лъскави повърхности. Дизайнът на плочките може да бъде почти всичко: от фигурирани със строги линии до деликатни флорални мотиви.

Източник: https://vsichko-za-baniata.com/