Как да изберем покривало за спалнята?

Като говорим за интериорен дизайн, ние първо си представяме стените на стаята и това, с което е обзаведена. Но дори и стая със скъпо обзавеждане и мебели, изработени от естествен дъб, ще изглеждат недовършени или безвкусни, ако не включите в декора висококачествен текстил.

За спалнята това е предимно покривалото за легло, защото когато сме будни, спалното бельо трябва внимателно да се покрие, за да се предпази от прах и износване и да се скрие от любопитни очи. Колкото по-съвършен бъде този детайл, толкова по-достоен ще бъде той да допълни останалите елементи и да го използвате като фокусна точка на интериора.

При избора на покривало за спалня, следва да се вземе под внимание кои нюанси вече преобладават в спалнята: по стените, мебелите и завесите. Ако стаята изглежда прекалено „студена“ за вас, дайте си парче топлина и слънце с леко перде или завеса в леки нюанси. Ако, напротив, сте направили грешка в дизайна на интериора и изглежда прекалено колоритен и груб, покривалото на леглото в сдържани тонове ще поправи тази грешка. Във всеки случай трябва да имате в наличност не едно, а няколко покрития: това ще ви позволи да промените настроението на стаята и няма да създадете проблеми, ако един продукт е замърсен и се нуждае от спешно пране. За тези, които обичат да спестяват, се продават така наречените двустранни покрития за легла. Шалтетата и кувертюрите, на които всяка страна може да се използва като предна част са много популярен избор. Сред екологичните изисквания за покривалото за спалня, заслужава да се отбележи хипоалергенността и мекотата на използваната материя. Не трябва да усещате дискомфорт от докосване на тъканта и още по-малко сърбеж по кожата.

Източник: https://spalnobelio.bg/blog