Стъклени готварски печки- практични и модерни

Стъклените готварски печки стават все по-популярни в днешно време, особено в сферата на интериора. Те са трайни и удобни за използване като всяка друга печка. Следващият пост дава повече информация за тези уреди и техните предимства.

Стъклените готварски печки са изключително удобни и безопасни за употреба. Стъклото на тези печки е проектирано да се охлади много бързо след употреба, което предотвратява риска от злополуки. Настройките на тези печки ви помагат да регулирате повърхността за готвене според размера на съдовете за готвене. Друго тяхно предимство е, че те спестяват време, като готвят по-бързо храна и по този начин спестяват пари за гориво за готвене. Повърхността отнема много по-малко време, за да се нагрее в сравнение с другите видове печки. Също така, тяхната поддръжка и почистване са изключително лесни.

Най-добрите съдове за готвене за тези печки

За да закупите най-подходящите съдове за готвене, вижте ръководството за потребителя, което се доставя заедно с печката. То ще определи размера, материала, покритието и теглото на подходящите съдове за готвене за печката, за да се предотврати всякакво увреждане на повърхността на стъклото.

Купете тигани, които са малки по размер. Тъй като тези печки имат плоска повърхност, ръбовете на широките тави може да не се загреят правилно, което води до неравномерно готвене.

Инвестирайте в тежки съдове за готвене с плоско дъно, тъй като те ще стоят сигурно на печката и това също ще доведе до по-добро готвене.

Купете прибори без боядисани дъна. Тъй като тези печки достигат до по-високи температури в сравнение с другите, боята понякога може да се слее със стъклената повърхност, причинявайки непоправими щети. Емайлираните съдове от чугун са най-подходящият избор за тези печки.

Почистване

Почистването на тези печки е много лесно, тъй като не е необходимо да разглобявате частите като при стандартните печки. Когато искате да почистите повърхността, изчакайте индикаторът на печката да изгасне. Всички стъклени печки светят като се загреят, което показва, че повърхността вече е твърде гореща, за да бъде докосната. След като светлината изгасне, вземете сапунена смес от вода или неабразивен почистващ препарат като гъба и избършете с нея цялата повърхност.

В случай на упорито разливане, попийте с гореща вода за известно време и след това следвайте същата процедура както по-горе. Ако петното не се изчиства, закупете скрепер, който е специално проектиран за стъклена печка и премахнете разлива с него. Смес от сода бикарбонат, оцет и вода, приготвени в равни количества, е добра домашна рецепта за почистване на такива повърхности. Стъклените готварски печки са безопасни, удобни за използване и лесни за поддръжка.

Източник: https://vladives.bg/