Оборудване за туризъм


Туризмът е изключително интересно занимание, което може да включва къмпингуване, излети сред природата, преходи и комбиниране с различен тип спорт – каране на планински велосипеди, каране на лодки и т.н.

Оборудването по време на пътуване сред природата е много важно да бъде качествено и подходящо. Ако тепърва започвате да се занимавате с туризъм и не сте сигурни какво ви е нужно, по-долу ще разгледаме основните неща за една приятна и пълноценна почивка. Може да са нужни – палатки, постелки и матраци, спални чували, прибори и съдове, легла и столове, газови котлони, надуваеми лодки, раници и още много други.

Палатки

Голямото разнообразие от палатки дава изключителната възможност на всеки да избере най-подходящата за своите цели. Дали ще бъде лека и устойчива на вятър рибарска палатка или пък плажна такава, дали здрава и стабилна за зимните условия в планината, а може би класическа и подходяща за лятото в планината, всичко зависи от това кога и къде отивате.
Съветваме ви при избора на палатка да вземете предвид колко души ще я ползват едновременно и какъв модел да бъде – куполна или тунелна. Задължителна е при сериозни намерения за туризъм.

Постелки и матраци

Нужни са за създаване на комфорт по време на излета. Изолират от студа и влагата, омекотяват земята и подобряват съня. Може да се изберат обикновени синтетични постелки или надуващи се матраци за екстра комфорт.

Спални чували

Спалните чували са задължителен компонент от оборудването за туризъм.

Раници

Раниците са доста обемни, все пак се носят много неща, и е добре да се съобразят с количеството багаж, което е нужно да се събере вътре. Водоустойчивата материя е сериозен плюс, който защитава вещите от намокряне и повреждане.

Котлони, прибори и съдове

Ако престоят не се ограничава до няколко часа и ще има нужда от приготвяне на храна, добре е да се вземат и газов котлон, прибори и съдове за готвене. А разбира се, и питейна вода и продукти.

Надуваеми лодки

Ако целта на излета е риболов или просто каране на лодка, няма как да е мине без надуваеми лодки. Повечето модели осигуряват нужното удобство и устойчивост за продължителна употреба, без значение дали просто ще се носите по водата или ще ловите риба.
Това са основните части от оборудването за туризъм. Има още много туристически принадлежности и неща, които трябва да се вземат, без тези излетът не би бил толкова приятен.