SEO copywriting – лъжа или истина?

seo copywriting

Вижте истината за ключовите думи!

SEO копирайтинг e модерно понятие изпълнено с митове и полуистини. Дори ако сте начинаещ в оптимизацията за търсещи машини, сигурно вече сте чули, че съдържанието е царят. Вече сте прочели някой и друг изтъркан съвет да използвате определени повтарящи се фрази, а може би и за плътността на ключовите думи.

Все пак ако се замислите и задълбочено разгледате резултатите от търсенето в Google, вероятно ще забележите, че топ сайтовете не използват традиционните методи на SEO копирайтинг.

До сега SEO специалистите твърдяха, че ключовите фрази трябва да се повторят в заглавията, подзаглавията, ALT тагове и други части от текста с определена честота. Това беше необходимо за да може Google да разбере за какво е вашата страница.

В днешно време обаче, Google е в състояние да използва синоними и други елементи на страницата, за да се определи за каква тема става въпрос. За това не трябва да се разчита на постоянно повтарящи се ключови фрази.

За да успеете цялата оптимизирана фраза се поставя един, два пъти в текста, а след това в допълнение използвате отделните думи от фразата в комбинация с други синоними. Те трябва да идват съвсем естествено, без да прекалявате. Бъдете сигурни, че не сте оптимизирали страницата си прекалено много.

Качеството на текста си остава най-важно за класирането в резултатите при търсене, а то се измерва по това дали се харесва на хората.